Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Υποδοχή" από τους εργαζόμενους της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ

Τη δική τους "υποδοχή" στον πρωθυπουργό επιφύλαξαν χτες βράδυ οι απεργοί εργαζόμενοι της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ με τη διαδήλωση 200 περίπου εργαζομένων με πανό και πλακάτ έξω από την κεντρική είσοδο της ΔΕΘ.

Οι εργαζόμενοι της ΒΑΛΚΑΝ ξεκίνησαν την πορεία τους από το άγαλμα του Βενιζέλου και φωνάζοντας συνθήματα όπως: "Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι", " Η ΒΑΛΚΑΝ παλεύει και θα νικήσει. Κανείς δε θα μπορέσει να την κλείσει","Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία", συγκεντρώθηκαν έξω από την κεντρική πύλη της έκθεσης, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην ολιγωρία της κυβέρνησης και τη συμπαιγνία κυβέρνησης - τραπεζών που κρατά κλειστή μια από τις σημαντικότερες βιομηχανικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας.

Με την ενέργειά τους αυτή και τη συμμετοχή τους στο σημερινό πανεργατικό συλλαλητήριο, οι απεργοί της ΒΑΛΚΑΝ φέρνουν, μαζί και με τους άλλους εργαζόμενους της πόλης, στο προσκήνιο τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πλατιά λαϊκά στρώματα από την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Πολιτική που στις επίσημες φιέστες εκθειάζεται σανσωτήρια.

Οι εργαζόμενοι της ΒΑΛΚΑΝ δεν ήταν οι μόνοι που βγήκαν χτες το βράδυ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, για να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεσή τους στη συστηματική κοροϊδία του λαού, προδικάζοντας έτσι και τη μεγάλη επιτυχία του σημερινού συλλαλητηρίου.

Στην πολιορκία της ΔΕΘ πήραν μέρος και πλήθος αδιόριστων καθηγητών μεσυνθήματα και επίσης χιλιάδες φίλαθλοι του Αρη, που κυριολεκτικά απέκλεισαν την είσοδο δίπλα στο "Βελλίδειο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ