Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το "δούλεμα" πήγε "σύννεφο"

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Σημίτης χθες βράδυ, έδωσε την εικόνα ότι η κυβέρνηση θα κάνει τη Θεσσαλονίκη πόλη - μοντέλο και θα δώσει "μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας".

Αιτιολογώντας τα... μεγαλεπήβολα σχέδια, ισχυρίστηκε ότι:

- "Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου επιτέλους άρχισε να λειτουργεί, μετά από τόσα εμπόδια... ". Στη Θεσσαλονίκη όμως, ακόμα και τα νήπια γνωρίζουν ότι το "Παπαγεωργίου" δε λειτουργεί σαν νοσοκομείο, ενταγμένο στο σύστημα εφημεριών, όπως ήταν ο αρχικός προορισμός του. Υπολειτουργεί απλώς σαν διαγνωστικό κέντρο, κι αυτό λόγω προεκλογικών αναγκών... Ενα υπερσύγχρονο δηλαδή νοσοκομείο μένει αναξιοποίητο γιατί η κυβέρνηση δε θέλει να διαθέσει τα 25 δισ. που απαιτεί η πλήρης λειτουργία του ιδρύματος.

- "Δημιουργήσαμε ένα νέο οικονομικό περιβάλλον", είπε ο κ. Σημίτης. Οι Θεσσαλονικείς όμως γνωρίζουν ότι αυτό το "νέο περιβάλλον" σημαίνει το κλείσιμο των παραγωγικών μονάδων, την εκτίναξη στα ύψη της ανεργίας, το καθημερινό λουκέτο δεκάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις ακάλυπτες επιταγές, την οικονομική δυσπραγία στην αγορά της πόλης.

- Ανέφερε ο κ. πρωθυπουργός, ότι αναμορφώνεται το αεροδρόμιο "Μακεδονία" με νέα έργα συνολικής δαπάνης 83 δισ. Απέφυγε όμως να αναφέρει ότι τα ίδια σχεδόν λέγονται κάθε χρόνο και τίποτα τελικά δε γίνεται. Είναι βέβαιο ότι στην επόμενη έκθεση θα ακουστούν οι ίδιες εξαγγελίες...

- Εκεί όμως που η μεγαλοστομία ξεπέρασε κάθε όριο ήταν σε σχέση με τις υποσχέσεις για το Μετρό της πόλης. Μας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός ότι "έχουν ήδη ξεκινήσει οι προκαταρκτικές εργασίες" του Μετρό! Επειδή ουδείς γνωρίζει στη Θεσσαλονίκη περί εργασιών Μετρό, ο "ευρών αμειφθήσεται"...

Για άλλη μια φορά "το δούλεμα πήγε σύννεφο". Και του χρόνου με... υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ