Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Ξεσηκωμός ενάντια στις βάσεις
  • Στις 16 Σεπτέμβρη όλη η Πελοπόννησος διαδηλώνει ενάντια στις βάσεις. Συγκεντρώσεις, συναυλίες σε όλες τις πόλεις
  • Σε ημέρα πανελλαδικής δράσης, στις 25 Σεπτέμβρη, καλεί η ΕΕΔΥΕ

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις μεγάλες κινητοποιήσεις που ετοιμάζει το φιλειρηνικό κίνημα σε όλη τη χώρα, ενάντια στην παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και την απαράδεκτη υποτελή στάση της σημερινής κυβέρνησης, που ετοιμάζεται ερήμην του ελληνικού λαού να ανανεώσει τη συμφωνία για την παραμονή τους. Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,με τις Επιτροπές της σε όλη τη χώρα, υπογραμμίζει την ανάγκη του συντονισμένου παλλαϊκού αγώνα και καλεί στις 25 Σεπτέμβρη σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μέρα δράσης ενάντια στις ξένες βάσεις. Σε αυτό το προσκλητήριο έχει θέση κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος που θέλει να αντισταθεί στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ, με τις βάσεις και τα στρατηγεία του, που σκορπούν το θάνατο και την καταστροφή στην περιοχή.

Από την Πελοπόννησο η αρχή

Σε όλη την Πελοπόννησο ετοιμάζεται να φουντώσει το αντιΝΑΤΟικό αντιβασικό κίνημα με "αιχμή του δόρατος" την πάλη για το διώξιμο της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης του Αραξου, όπου είναι αποθηκευμένα πυρηνικά όπλα.

Οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου και Νήσων (Πάτρας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδος, Κορίνθου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λουτρακίου και Αιγίου) και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" καλούν το λαό του Μοριά και των νησιών, με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις, να ορθώσει ένα παλλαϊκό κίνημα αντίστασης ενάντια στη νέα συμφωνία. Σε ανακοίνωση - πρόσκλησή τους οι Επιτροπές υπογραμμίζουν: "Δε δεχόμαστε μια Ελλάδα υπόδουλη στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες. Ο λαός μας αρνείται το ρόλο του μικρού ιμπεριαλιστή για τη χώρα μας". Και συνεχίζουν: "Να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου, που θα συσπειρώνει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και φορείς που δρουν στην κατεύθυνση αντίστασης και ανατροπής της "νέας τάξης". Για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να φύγουν οι βάσεις και τα στρατηγεία του, να μπει φραγμός στην αμερικανοποίηση του Αιγαίου και τη ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου, να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή και να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιώτες από τις δυνάμεις κατοχής του ΝΑΤΟ".

Πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα

Το αγωνιστικό πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει:

  • Πρόσκληση σε όλους τους μαζικούς φορείς σε δράση, κινητοποίηση και συντονισμό, δημιουργία επιτροπών αγώνα στους δήμους και τους νομούς.
  • Εκκληση στους διανοούμενους, τους καλλιτέχνες της περιοχής να στηρίξουν την πάλη του λαού.
  • Πρόσκληση σε δασκάλους, καθηγητές, μαθητές να μην ανεχτούν τη δαμόκλειο σπάθη των πυρηνικών της Βάσης του Αραξου.
  • Καμπάνια συλλογής υπογραφών και ενημέρωσης στους χώρους δουλιάς και τα χωριά, για να μην υπογράψει η κυβέρνηση τη νέα συμφωνία.
  • Μέρα ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ στις 16 Σεπτέμβρη, σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών με συγκεντρώσεις, πορείες, συναυλίες.
  • Διοργάνωση κινητοποιήσεων στις 25 Σεπτέμβρη,ημέρα που έχει καθοριστεί από την ΕΕΔΥΕ ως ημέρα δράσης ενάντια στις βάσεις.Στην Πάτρα η συγκέντρωση θα γίνει στις 25 Σεπτέμβρη και στην Καλαμάτα στις 26 Σεπτέμβρη.
  • ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΑΞΟΥ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ.
Οι νέοι δεν υποθηκεύουμε το μέλλον μας

Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" με ανοιχτή επιστολή - πρόσκλησή της στα σχολεία της περιοχής υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

"Συμμαθητή, συμμαθήτρια

Ολοι μαζί ζήσαμε το βρώμικο και κατακτητικό πόλεμο του ΝΑΤΟ, που συνεχίζεται, ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Εναν άδικο πόλεμο που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ με τη συνενοχή και συνεργασία της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης. Δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη λειτουργία των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Σ' αυτήν την επίθεση καθοριστική ήταν η συμβολή της βάσης του Αραξου που βρίσκεται δίπλα στην Πάτρα. Σ' αυτή τη βάση είναι αποθηκευμένα πυρηνικά όπλα, που αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την ανθρωπότητα. Κι ενώ η συμφωνία παραμονής των βάσεων έχει λήξει, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανανεώσει την παραμονή τους.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Εμείς οι μαθητές δεν ανεχόμαστε πλέον να ζούμε μαζί με τα πυρηνικά. Τα πυρηνικά και οι βάσεις των δολοφόνων δεν έχουν θέση στην Αχαϊα, την Πελοπόννησο, την Ελλάδα.

ΔΕΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ