Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η... θεομηνία των εκλογών

Είναι γνωστή η σημασία, που δήθεν αποδίδουν στους θεσμούς οι αστοί πολιτικοί. Οπως είναι γνωστό, ότι όλα - ακόμη και τους θεσμούς - τα υποτάσσουν στα κομματικά τους συμφέροντα και την εξυπηρέτησή τους.

Ετσι έκανε και ο Κ. Σημίτης, προχτές στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Λίγο - πολύ, εμφάνισε τις ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, λόγω αδυναμίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως τη μεγαλύτερη καταστροφή που μπορεί να πλήξει τον τόπο! Κάτι σαν... θεομηνία, σαν "κατάρα" ισοδύναμη με τις 10 πληγές του Φαραώ..!

Βέβαια, όλοι θυμούνται, ότι ποτέ σχεδόν δεν έγιναν οι εκλογές στην τακτή ημερομηνία τους, μετά το 1974 τουλάχιστον. Ολοι θυμούνται, ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις - οι περισσότερες του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους - επιδίωκαν πάντοτε τον εκλογικό αιφνιδιασμό των αντιπάλων κι έβρισκαν κάποια προσχήματα, για να προκηρύξουν πρόωρες εκλογές, τη χρονική στιγμή που τις συνέφερε. Τώρα, άλλα επιτάσσουν τα συμφέροντα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και κοντεύει να χαρακτηρίσει αντισυνταγματική εκτροπή, ακόμη και τη σκέψη, να μην υπερψηφιστεί κανένας υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ας το σκεφθούν λίγο περισσότερο το όλο θέμα τα επιτελεία του "εκσυγχρονισμού". Μήπως, μετά την είσοδο στην ΟΝΕ πρέπει να... καταργήσουν αυτή την "κουραστική" διαδικασία των εκλογών; Η, ακόμη καλύτερα, ας θεσμοθετήσουν, ότι εκλογές θα γίνονται όποτε θέλει η κυβέρνηση. Ισως και κάθε χρόνο, ίσως και ποτέ και, πάντως, μόνον όταν είναι σίγουρη ότι θα τις κερδίσει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ