Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Αρτα ντύθηκε στα κόκκινα

Μια ακόμη "κόκκινη" γιορτή στήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην πλατεία Σκουφά στην Αρτα. Το 25ο Φεστιβάλ ταξίδεψε εκεί και συνάντησε τους νέους που δε βολεύονται, που αναζητάνε την αλήθεια, που παλεύουν, που στέκονται ανυπότακτοι. Για δύο μέρες ο χώρος ντύθηκε γιορτινά. Χιλιάδες νέοι και νέες συμμετείχαν μαχητικά στη γιορτή της ΚΝΕ, ένωσαν τις φωνές τους, συζήτησαν, τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί.

Την Κυριακή ο κομμουνιστής βουλευτής Αποστόλης Τασούλας μίλησε στους συμμετέχοντες για την παιδεία. Παρουσίασε τα αποκρουστικά αποτελέσματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής για τα παιδιά των εργαζόμενων, που διώχνονται βίαια από το σχολείο, με σκοπό να στραφούν προς τα ΤΕΕ και να μετατραπούν έτσι σε φτηνό εργατικό δυναμικό, εκμεταλλεύσιμοι, χωρίς δικαιώματα. Μίλησε για την πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματα και τη ζωή των νέων ανθρώπων. Τους κάλεσε δε να συγκροτήσουν όλοι μαζί μέτωπο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, αφού κοινά είναι τα συμφέροντα του λαού, παλεύοντας για όλα όσα τους ανήκουν.

Ο Θέμις Γκιώνης,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρθηκε στο "φορτίο", αυτό "που φορτώσαμε μαζί, τους 12 τελευταίους μήνες, στις μεγάλες μάχες που δώσαμε για τα δικαιώματά στη μόρφωση και τη δουλιά, την ειρήνη και την αξιοπρέπεια, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό", ενώ τους κάλεσε να παλέψουν όλοι μαζί στις μεγάλες μάχες που έρχονται.

Και βέβαια ο χορός και το τραγούδι δεν έλειψαν. Ολοι μαζί τραγούδησαν και χόρεψαν με τις ροκ μελωδίες από το ερασιτεχνικό συγκρότημα "Νέμεσις" και στη συνέχεια με τα "Υπόγεια Ρεύματα".

Το προηγούμενο βράδυ, οι νέοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τον πόλεμο και το ΝΑΤΟ, με τον Μπάμπη Αγγουράκη,βουλευτή και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Γεράσιμο Αραβανή,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέα της ΚΟ Βορειοδυτικής Ελλάδας, αλλά και να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς με ερασιτεχνικό συγκρότημα από το Κομπότι και να τραγουδήσουν με το συγκρότημα του Σπύρου Σαμοϊλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ