Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Προσπάθειες εντυπωσιασμού με λίστες κέντρων διασκέδασης

Σε μία ακόμη κίνηση - "πυροτέχνημα" προχώρησε χτες το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει την κοινή γνώμη, δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα ελέγχων που πραγματοποίησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε δέκα κέντρα διασκέδασης. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτή τη φορά οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με τη μέθοδο της παρουσίας υπαλλήλων του από την έναρξη μέχρι τη λήξη της λειτουργίας τους, ελέγχοντας την έκδοση των εισιτηρίων εισόδου και των αποδείξεων για τα προσφερόμενα είδη και υπηρεσίες.

Τα έσοδα που πραγματοποιήθηκαν τις μέρες των ελέγχων (γύρω στις 20-28 Αυγούστου) συγκρίθηκαν με τα έσοδα αντίστοιχων ημερών προηγούμενων βδομάδων, που δεν πραγματοποιήθηκε έλεγχος. Οπως διαπιστώθηκε σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις (εκτός μίας) τα κέντρα διασκέδασης εμφάνισαν αισθητά μεγαλύτερα έσοδα τις μέρες που ελέγχονταν σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Πρόκειται πάντως ξεκάθαρα για κίνηση εντυπωσιασμού, καθώς όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα όπως ήταν αναμενόμενο, αφού η συγκεκριμένη μέθοδος δε στοιχειοθετεί πράξη φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα έσοδα κατά τις ημέρες των ελέγχων ήταν αυξημένα σε σχέση με αντίστοιχες μέρες προηγούμενων βδομάδων ως εξής ανά κέντρο διασκέδασης: RIBA'S 175%-223%, ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ 524%-551%, BIO BIO 289%-562%, ROMEO 422%-700%, THEATRO 251%-392%, PLUS SODA 143%, ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ 200%-222%, ΚΑΚΟΣ ΛΥΚΟΣ 139%-153%, KING SIZE 132%-245%. Δηλαδή κατά μέσο όρο τα εν λόγω κέντρα διασκέδασης παρουσίασαν κατά τις μέρες ελέγχου αυξημένα έσοδα κατά 245% σε σχέση με αντίστοιχες μέρες προηγούμενων βδομάδων που ελέγχονταν.

Εντοπίστηκε επίσης ένα κέντρο (το PRIVILEGE), το οποίο τις μέρες που ελέγχθηκε εμφάνισε μικρότερα έσοδα σε σχέση με τις προηγούμενες.

Από τα στοιχεία του υπουργείου προκύπτει ότι κατά τις ημέρες του ελέγχου τα έσοδα ανήλθαν σε 111.883.500 δρχ., ενώ τις αντίστοιχες μέρες της προηγούμενης βδομάδας που δεν είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος, τα έσοδα ήταν 45.338.000 δρχ. Η διαφορά που εμφανίζεται ανέρχεται σε 66.545.500 δρχ. και σύμφωνα με την ανακοίνωση μπορεί να διατυπωθεί η άποψη ότι οφείλεται σε μη έκδοση των φορολογικών στοιχείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ