Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εθνική Ελλάδας γεια σου...

Εθνική Ελλάδας γεια σου... Πού θα πάει, αλήθεια, αυτή η ιστορία με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα; Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει η... μισητή όλων των Ελλήνων, σε αντίθεση με την αγαπημένη στο μπάσκετ.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την απρόσμενη πτώση των τελευταίων χρόνων. Εκεί που φάνηκε μέσα από τις συλλογικές επιτυχίες (κυρίως του Ολυμπιακού) ότι και η Εθνική θα έχει ανάλογη τύχη, όλα ήρθαν ανάποδα. Και να πεις ότι δεν υπάρχουν παίκτες κλάσεως; Από πού ν' αρχίσεις και πού να τελειώσεις; Ας πάρουμε το δυναμικό: Εχουν πολλές ομάδες τερματοφύλακα σαν τον Ατματσίδη; Μπακ σαν τον Κασάπη και τον Μαυρογενίδη, τον "Αγγλο" Νταμπίζα; Χαφ σαν τον "Ιταλό" Γεωργάτο, τον ντελικάτο Λυμπερόπουλο, επιθετικούς σαν τον "Ολλανδό" Μαχλά και τον "δαίμονα" Νικολαϊδη; Οχι βέβαια. Ομως το πρόβλημα δεν είναι στην αξία των παικτών. Είναι στην ομοιογένεια, τη συλλογικότητα και την... υποταγή του "εγώ". Γιατί, κακά τα ψέματα, οι ακριβοπληρωμένοι παίκτες το μόνο που "προσφέρουν" στην Εθνική είναι καπρίτσια και νάζια, που ίσως δεν μπορούν να περάσουν στις ομάδες τους. Χαϊδεμένα παιδιά που από πολύ νωρίς έμαθαν στο εύκολο κέρδος που τους προσφέρουν οι μεγαλοπαράγοντες, χωρίς ακόμα να έχουν αποδείξει ότι αξίζουν αυτές τις παροχές.

***

Είναι άξιο απορίας, όμως, πώς αντιδρούν και οι διοικούντες της ΕΠΟ εκεί στη Συγγρού. "Γαϊτανάκι" γύρω από την πρόσληψη ομοσπονδιακού τεχνικού μετά την απομάκρυνση του Κώστα Πολυχρονίου. Πακτωλός χρημάτων για να έρθει ο μουντιαλικός Ανχελ Ιορντανέσκου. Νωρίς νωρίς... λάκισε, που λέει και ο κοσμάκης, βλέποντας την ανοργανωσιά. Εύκολη λύση στη διαδοχή ο Βασίλης Δανιήλ, έμπειρος τεχνικός και σοβαρός άνθρωπος. Μια από τα ίδια. Αποτυχία στην αποτυχία... Οχι, δε φταίνε απαραίτητα οι προπονητές. Η ευθύνη βαραίνει πάνω απ' όλα την Oμοσπονδία, που δε λέει να πάρει στα ΣΟΒΑΡΑ το κεφάλαιο εθνική ομάδα και ψάχνει να βρει άκρη από το... κέντρο.

***

Οχι βέβαια ότι είναι άμοιροι και οι παίκτες. Αυτά τα κακομαθημένα ΠΑΙΔΙΑ, που τσακώνονται για το ποιος θα φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 11.

Ο απλός λαός υποστηρίζει ότι "από τότε που ανακαλύφθηκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο". Εμείς ρωτάμε, ζήτησε κανείς συγνώμη για την κατάντια; Οσον αφορά το φιλότιμο...

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βαρύ κλίμα... ραγδαίες εξελίξεις (2016-11-30 00:00:00.0)
Τζάμπολ με Κροατία (2003-09-05 00:00:00.0)
Προδόθηκε από την άμυνα (2002-09-10 00:00:00.0)
Να γίνει μάθημα το πάθημα (2000-08-30 00:00:00.0)
Οι "πράσινοι" αστέρες κόντρα στον Αστέρα (1998-11-11 00:00:00.0)
Εύκολη πρόκριση (1996-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ