Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ
"Ελπίζει" σε ευρεία νίκη ο Βάτζπαϊ

ΛΑΚΝΑΟΥ.-

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αταλ Μπιχάρι Βάτζπαϊ έγινε δεκτός στην πόλη όπου έχει θέσει υποψηφιότητα με επευφημίες, σημαίες και μια βροχή από λουλούδια - η εκλογή του θεωρείται βέβαιη, αφού το Κόμμα του Κογκρέσου (αξιωματική αντιπολίτευση) δεν όρισε καν υποψήφιο. Ωστόσο, το μεγάλο ερωτηματικό όσον αφορά τις εκλογές που άρχισαν την Κυριακή στην Ινδία και θα διαρκέσουν για περίπου έναν μήνα ακόμη, είναι αν θα προκύψει "απόλυτη" πλειοψηφία από τους συσχετισμούς ισχύος στη νέα Λοκ Σάμπα (Βουλή).

Ο Βάτζπαϊ, αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος (Μπαρατίγια Τζανάτα, BJP) έχει σχηματίσει ένα συνασπισμό 22 κομμάτων, προσπαθώντας να "διασφαλίσει" μια άνετη νίκη.

Είναι άγνωστο ποιον θα ωφελήσει η αποχή, η οποία σύμφωνα με την κεντρική και τις κατά τόπους εκλογικές επιτροπές είναι ιδιαίτερα υψηλή. Λιγότερο από το 44% των εγγεγραμμένων στους καταλόγους προσήλθαν στις ψηφοδόχους στο Νέο Δελχί την Κυριακή. Η συμμετοχή συνολικά εκτιμάται ότι βρίσκεται στο 55%, καθώς η "απάθεια" χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε συγκρούσεις μεταξύ οπαδών κομμάτων, αλλά ο αριθμός χαρακτηρίζεται "σχετικά χαμηλός" σε σχέση με προηγούμενες διαδικασίες.

Αποτέλεσμα δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν την πάροδο ενός μήνα τουλάχιστον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ