Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να αποτραπεί η εγκατάσταση πυρηνικού εργοστασίου

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα στο Συμβούλιο της ΕΕ

Την άμεση αποτροπή υλοποίησης του σχεδίου εγκατάστασης πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην υψηλού σεισμικού κινδύνου περιοχή του Ακαγιού στην Τουρκία, ιδιαίτερα μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στο Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας.

"Ο πρόσφατος τρομερός σε έκταση και ένταση σεισμός που έπληξε την Τουρκία, επισημαίνει στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, πέρα από τις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκάλεσε, έθεσε με ακόμη πιο δραματικό τρόπο το ζήτημα της εγκατάστασης του τεράστιου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ακαγιού της ΝΔ Τουρκίας, στην οποία ωστόσο επιμένει η τουρκική κυβέρνηση. Πρόκειται για μια περιοχή με ιδιαίτερα υψηλό σεισμικό κίνδυνο, όπως βεβαιώνουν όλες οι εκθέσεις των ειδικών".

Ο Στρατής Κόρακας καλεί το Συμβούλιο να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή αυτού του σχεδίου που αφορά ζωτικά ολόκληρη την περιοχή, της οποίας οι κάτοικοι, τόσο στην Τουρκία όσο και εκτός, ανησυχούν και κινητοποιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ