Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Αγωνιστικό ραντεβού της νεολαίας

Κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ στις πρωτεύουσες των νομών

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με τις τρεις μεγάλες εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες των Νομών Εύβοιας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας (Χαλκίδα, Λαμία και Λιβαδειά αντίστοιχα) κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το 25ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στην περιοχή.

Το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού της νεολαίας, αλλά και των μεγαλύτερων "Νέων", που θέλουν να πάρουν μέρος στο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός και να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά της γνήσιας δημιουργίας μέσω του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι το διήμερο εκδηλώσεων στο "Πάρκο του Βούρκου" στην πόλη της Χαλκίδας, την Πέμπτη 9/9 με ομιλήτρια τη Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή του συγκροτήματος "Υπόγεια Ρεύματα"(συναυλία 9:30μ.μ.), τους "Ρούκου" και αργά το βράδυ νεολαίους ρεμπέτες, ενώ την Παρασκευή 10/9 στις 9 μ.μ. θα γίνει η κεντρική ομιλία από τον Λουκά Γκούνη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας. Θα προηγηθεί συναυλία με τα συγκροτήματα "Ιλίσια Πεδία" και "Mortus Memoria" και μετά την ομιλία, συναυλία με τους "Αναπότρεπτους" και τους"Aspix". Θα κλείσει νεανικό ρεμπέτικο συγκρότημα. Βέβαια θα υπάρχουν περίπτερα και ταμπλό για τους χώρους της Υγείας, Παιδείας, Ειρήνης, "Ριζοσπάστη", Ανεργία, τοπικά προβλήματα και επίσης θα προσφέρεται και ντόπιο σουβλάκι...

Στη Λαμία, στην καρδιά της πόλης στην Πλατεία Πάρκου, δυο ημέρες αργότερα, την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη, θα χτυπήσει η καρδιά της νεολαίας με την"κόκκινη γιορτή". Εδώ ομιλητής θα είναι ο Αντρέας Φραγκέας,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ οι Λαμιώτες θ' απολαύσουν ερασιτεχνική δημιουργία από νεανικό ρεμπέτικο συγκρότημα.

Τέλος, στη Λιβαδειά,στη θέση "Κρύα" την Παρασκευή (10/9) το βράδυ θα γίνει η "συνάντηση" του 25ου Φεστιβάλ με τους νέους που δε βολεύονται, που αναζητάνε την αλήθεια, που παλεύουν, που στέκονται ανυπότακτοι. Ομιλητής θα είναι ο Μάκης Πέτσας,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και θ' ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα του Δ. Βαρελόπουλου.

Σχετικά με τη δραστηριότητα και τη δουλιά της οργάνωσης στη Στερεά - Εύβοια, μίλησε στο "Ρ" ο Παύλος Αλέπης,Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής."Η δουλιά μας προχωρά με εντατικούς ρυθμούς", θα μας πει. "Η καθημερινή επαφή με τη νεολαία της περιοχής, μας γεμίζει αισιοδοξία για την επιτυχία των εκδηλώσεων. Η κορύφωση με τις εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες των νομών, έρχεται να ολοκληρώσει μια σημαντική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε σε πολλές πόλεις, χωριά και άλλους χώρους. Επίσης, αποτελεί εφαλτήριο μπροστά στις διεργασίες και την ανάπτυξη των αγώνων του νεολαιίστικου κινήματος. Φιλοδοξούμε στους χώρους του φεστιβάλ να συζητήσουμε με τους νέους για τα προβλήματα που τους απασχολούν, να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους και να τους μεταφέρουμε το μήνυμα της ΚΝΕ για αντίσταση και σύγκρουση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ