Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Στην τελική ευθεία για το κόκκινο τετραήμερο

Στην τελική ευθεία βρίσκονται όλες οι οργανώσεις της ΚΝΕ μπροστά στις κεντρικές εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που θα πραγματοποιηθούν σε λιγότερο από δύο βδομάδες.

Οι ΚΝίτες κι οι ΚΝίτισσες έχουν ριχτεί με ενθουσιασμό στη μάχη του εισιτηρίου. Αυτός ο ενθουσιασμός κι η αισιοδοξία τους, βασίζεται στη θερμή ανταπόκριση που συναντούν από τη νεολαία σε κάθε εξόρμηση, σε κάθε κάλεσμα στη μεγάλη νεολαιίστικη γιορτή. Οι νέοι όχι μόνο γνωρίζουν για το Φεστιβάλ, αλλά ρωτούν με ενδιαφέρον για λεπτομέρειες του προγράμματος, των θεμάτων που θα περιλαμβάνει, των καλλιτεχνών.

Τα μέλη της ΚΝΕ, με το μεράκι και τη δημιουργικότητά τους συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς τις εργασίες στησίματος της πολιτείας του Φεστιβάλ και ήδη το μεγαλύτερο μέρος των κατασκευών έχει ολοκληρωθεί.

Τα περίπτερα του φεστιβάλ θα είναι πολλά και το καθένα με ξεχωριστή, ιδιαίτερη σημασία. Στο χώρο της Διεθνούπολης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις διεθνείς εξελίξεις, από τα μέλη των αντιπροσωπειών πολλών ξένων οργανώσεων που και φέτος θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Θα υπάρχουν ακόμα περίπτερα των ξένων εργατών που ζουν στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια της προσπάθειας για εκδημοκρατισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, θα λειτουργούν και φέτος περίπτερα αφιερωμένα στους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους και τις θέσεις της ΚΝΕ για το στρατό.

Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης θα έχουν όπως πάντα τη δική τους τιμητική θέση, ενώ το δικό τους χώρο θα έχει και ο "Ρ", ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός "902" και ο "Οδηγητής".

Ενας μεγάλος χώρος θα είναι αφιερωμένος στη μόρφωση, στην ειδίκευση και τη δουλιά με πολλά περίπτερα, μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και νέων εργαζομένων. Δε θα λείπει όπως κάθε χρόνο μια μεγάλη έκθεση βιβλίου, καθώς και περίπτερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, ενώ ξεχωριστεί σημασία θα παρουσιάζει ο χώρος που θα είναι αφιερωμένος στην πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, με την παρουσία θεραπευτικών κοινοτήτων.

Αυτές είναι μερικές από τις θεματικές ενότητες του Φεστιβάλ, που μαζί με το υπόλοιπο πλούσιο πρόγραμμά του θα το κάνει και φέτος να εμπνεύσει, να προβληματίσει, να ενθουσιάσει από κάθε άποψη τους χιλιάδες επισκέπτες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ