Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Διαδρομές" με "ντουέτα"

"Με βάρκα το τραγούδι" "ταξιδεύει" η Μαρινέλλα,το Σάββατο (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής, όπου για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτέμβρη) θα παρουσιάσει τη νέα της μουσική παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδρομή τραγουδιών, την οποία ετοίμασε η ερμηνεύτρια σε συνεργασία με το μουσικολόγο Λ. Λιάβα και ξεκινά από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο για να καταλήξει σε γνωστές κι αγαπημένες "γωνιές" του προσωπικού της ρεπερτορίου. Το "ταξίδι" αρχίζει από τα ελληνόφωνα χωριά της Κ. Ιταλίας και τη Νάπολη, την Ισπανία και την Πορτογαλία της Αμάλια Ροντρίγκεζ, τους Τσιγγάνους του "Ρομ", το Αλγέρι του Τσιτσάνη και τις θαλασσογραφίες του Σαββόπουλου. Ακολουθεί μνήμες ακριβές μέσα από δημοτικά, πολίτικα και σμυρναίικα τραγούδια, αλλά και κομμάτια που τραγούδησε στη δεκαετία του '60 με τον Στέλιο Καζαντζίδη, για να καταλήξει σε δικές της μεγάλες επιτυχίες, ερμηνεύοντας τραγούδια των Ζαμπέτα, Πλέσσα, Κατσαρού, Χατζηνάσιου, Χατζή κ.ά.

Ιδιαίτερη στιγμή της συναυλίας είναι το αισθαντικό "ντουέτο" της με τη Σοφία Βέμπο,με τη βοήθεια, βεβαίως, της σύγχρονης τεχνολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρινέλλα ξεκίνησε την καριέρα της ερμηνεύοντας τραγούδια της αξέχαστης Βέμπο.

Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών ανέλαβε ο Κ. Κλάββας, ενώ την ερμηνεύτρια θα συνοδεύσει ορχήστρα, αποτελούμενη από 16 μουσικούς. Το ίδιο πρόγραμμα, που θα ηχογραφηθεί, η Μαρινέλλα θα το παρουσιάσει στις 18 του Σεπτέμβρη στο Ηρώδειο, σε μια βραδιά για τους σκοπούς εννέα φιλανθρωπικών σωματείων για το παιδί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ