Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στόχος η επιστροφή στην κορυφή

Οταν πριν από δυο μήνες περίπου ο Γιάννης Ιωαννίδης αναλάμβανε τα ηνία του Ολυμπιακού ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" έκανε λόγο για στροφή στην ελληνική αγορά. Χτες στην επίσημη παρουσίαση της νέας ομάδας στο πάνελ με τους νεοαποκτηθέντες παίκτες μόνο Ελληνας δεν υπήρχε. Γιατί αυτό; Ο Γιάννης Ιωαννίδης έδωσε τη δική του εξήγηση. "Ο πρώτος στόχος που έχουμε πάντα είναι να βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην πρώτη θέση. Το να παίρναμε κάποιους Ελληνες που δε θα έκαναν την ομάδα να πρωταγωνιστήσει αυτό δε θα μπορούσε να γίνει. Πιστεύω ότι κάναμε τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσαμε φέρνοντας παίκτες αναγνωρισμένης αξίας, που θα βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της", τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Ο πολυνίκης προπονητής επισήμανε επίσης ότι μετά την απώλεια 5 παικτών το καλοκαίρι έπρεπε οπωσδήποτε να αποκτηθούν κάποιοι καινούριοι. Ακόμη πως οι τρεις από τους 5 προέρχονται από το ΝΒΑ ενώ και οι άλλοι δυο έχουν μεγάλη εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Τέλος, ο "ξανθός" έκανε γνωστό ότι εκτός από την κατάκτηση τροπαίων στόχος του Ολυμπιακού φέτος είναι να παίξει και καλό μπάσκετ, ώστε να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα αφού, όπως τόνισε, το κακό θέαμα είναι η κύρια αιτία που βλέπουμε άδεια γήπεδα τα τελευταία χρόνια.

Οσον αφορά τους νέους παίκτες του Ολυμπιακού Ρίσπερτ, Ντε Μιγκέλ, Τζοσούα Γκραντ, Ρόμπινσον και Μόρις, οι δηλώσεις όλων κυμάνθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος. Ολοι δήλωσαν ευχαριστημένοι που επέλεξαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ενώ δεν έλειψαν και τα πειράγματα προς τον προπονητή τους ότι "μιλάει γρήγορα" και "φωνάζει πολύ".Τέλος, όσον αφορά τον πρόεδρο της ομάδας Σωκράτη Κόκκαλη, αυτός υπογράμμισε ότι η ομάδα φέτος θα παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό των τελευταίων χρόνων, βασιζόμενο σε μια μείξη του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού μπάσκετ.

Μπ. ΤΖΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ