Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στήριξη του αγώνα των εργατών της ΜΙΣΚΟ

Συγκέντρωση χτες το βράδυ στο εργοστάσιο, στο οποίο ετοιμάζεται να βάλει "λουκέτο" η πολυεθνική "Μπαρίλα". Τις ευθύνες της πλειοψηφίας του ΕΚ Πάτρας επισήμαναν στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής

ΠΑΤΡΑ.-

Συγκέντρωση στήριξης του αγώνα των εργατών της ΜΙΣΚΟ και ματαίωσης της απόφασης της πολυεθνικής "Μπαρίλα" να κλείσει το εργοστάσιο στην Πάτρα και να το μεταφέρει στο Σχηματάρι πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα έξω από την επιχείρηση, η οποία βρίσκεται υπό κατάληψη.

Στη συγκέντρωση κυρίαρχη ήταν η παρουσία των δυνάμεων που συσπειρώνονται γύρω από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών,η οποία είχε οργανώσει προσυγκέντρωση και πορεία προς το εργοστάσιο.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Αντρέας Αντωνόπουλος,στέλεχος της Συντονιστικής Επιτροπής, κατάγγειλε την κυβέρνηση και τις πολυεθνικές, καθώς και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου. Σχετικά με τη στάση της τελευταίας υπογραμμίστηκε ότι χρόνια τώρα αυτό που έκανε ήταν να συσκέπτεται με τους βιομηχάνους για το πώς θα πάρουν νέα κίνητρα από τον κρατικό προϋπολογισμό για να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενους στο δρόμο της ανεργίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή και τα ταξικά σωματεία - συνέχισε ο ομιλητής - είχαν προειδοποιήσει εδώ και χρόνια για τα σχέδια της πολυεθνικής και την ανάγκη της οργάνωσης της πάλης για να ματαιωθεί το κλείσιμο και η μεταφορά της ΜΙΣΚΟ. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι και σήμερα δεν είναι αργά, αν οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα της Πάτρας οργανώσουν την πάλη τους με καταλήψεις, μπλόκα, διαδηλώσεις.

Στη συγκέντρωση μίλησε επίσης η πρόεδρος του σωματείου Ντίνα Πεταλά.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Χ. Λιακόπουλος υπεραμύνθηκε της μέχρι τώρα στάσης της πλειοψηφίας του ΕΚΠ, της στήριξης δηλαδή της κυβερνητικής πολιτικής και της διευκόλυνσης των βιομηχάνων για να αποσπούν όλο και περισσότερα... κίνητρα.

Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΕΚΠ, στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής, τόνιζαν ότι αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι αυτή η πλειοψηφία του ΕΚΠ είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να την αγνοήσουν και να συσπειρωθούν γύρω από τα ταξικά συνδικάτα, οργανώνοντας την πάλη τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο συλλαλητήριο (2001-01-24 00:00:00.0)
Να γίνει υπόθεση όλης της Πάτρας (2001-01-05 00:00:00.0)
Περισσεύουν τα προβλήματα (2000-01-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-08-07 00:00:00.0)
Μπροστά η Απεργιακή Επιτροπή (1998-12-12 00:00:00.0)
Ταξικός ο γιορτασμός (1997-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ