Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ
Τη λύγισε η κούραση

Η Εθνική ομάδα των ανδρών δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, αφού ηττήθηκε από την Κροατία. Την 5η θέση κατέλαβαν οι γυναίκες

Φανερά κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια του προημιτελικού κόντρα στην Ισπανία, η Εθνική μας δεν μπόρεσε να τα καταφέρει στο χτεσινό ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Φλωρεντία κόντρα στην Κροατία και ηττήθηκε με 7-9. Ετσι τώρα θα διεκδικήσει την τρίτη θέση στο μικρό τελικό της διοργάνωσης, κόντρα στον ηττημένο του άλλου ημιτελικού (διεξαγόταν χτες βράδυ) όπου θα κοντραριζόταν η Ιταλία με την Ουγγαρία. Πάντως παρά την αποτυχία να προκριθεί στον τελικό, η παρουσία και μόνο της χώρα μας στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αποτελεί σημαντικό γεγονός. Οι παίκτες του Κούλη Ιωσηφίδη κόντρα στους Κροάτες προσπάθησαν για το καλύτερο, όμως οι αντίπαλοί τους φάνηκαν πιο έτοιμοι για το παιχνίδι. Με όπλο την πολύ καλή τους άμυνα μπλόκαραν τα ελληνικά ατού στην επίθεση. Τα εφτάλεπτα του παιχνιδιού ήταν: 1-3, 2-2, 2-1, 2-3. Τα γκολ για την ελληνική ομάδα πέτυχαν: Αφρουδάκης 5, Καλακόνας 1. Θωμάκος 1. Για τους Κροάτες σκόραραν οι: Σμολάκα 3, Ντόγκατς 2, Μπάρατς 2, Χίνιτς 1, Πάντοβαν 1.

Σωστή επιλογή

Απόλυτα σωστή και επιτυχημένη μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί η επιλογή της τεχνικής ηγεσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να αναμετρηθούν στα προημιτελικά με την Ισπανία και όχι με τη Γιουγκοσλαβία ή τη Ρωσία. Οι διεθνείς επικράτησαν με 7-6 των "ταυρομάχων" μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι και πήραν την ιστορική πρόκριση για την τετράδα της Ευρώπης. Τα εφτάλεπτα του αγώνα ήταν: 1-2, 4-3, 0-0, 2-1. Τα γκολ για την Εθνική μας πέτυχαν Αφρουδάκης 2, Καλακόνας 1, Χατζηθεοδώρου 1, Μάζης 1, Λούδης 1, Καϊάφας 1. Για τους Ισπανούς σκόραραν οι: Γκαρσία 2, Πέρεζ 2, Γκομέζ 1, Μπάγιαρτ 1.

Στην 5η θέση οι γυναίκες

Με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στην τελική κατάταξη, ολοκλήρωσε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών τους αγώνες της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Πράτο. Η ελληνική ομάδα επικράτησε εύκολα της Ισπανίας με 10-4 στον τελευταίο αγώνα της. (Τα εφτάλεπτα: 0-1, 4-1, 3-0, 3-2).

Κορυφαία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν η Πετσάλη, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη βασική ομάδα και σημείωσε τέσσερα τέρματα. Από δύο πέτυχαν οι Κοζομπόλη και Μελιδώνη και από ένα οι Ασιλιάν και Μάστορη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ