Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι μεν και οι δε

Αμέσως μετά το σεισμό, απλοί άνθρωποι, που βίωσαν και οι ίδιοι τον τρόμο και την καταστροφή, βρήκαν το κουράγιο να κοιτάξουν και κάποιους οι οποίοι είτε χτυπήθηκαν περισσότερο, είτε βρίσκονταν σε μεγαλύτερη ταραχή.

Την εικόνα αυτή έρχονται να ανατρέψουν με τη χυδαία τους συμπεριφορά οι εργοδότες, που εκβιάζουν με απολύσεις τους εργαζόμενους για να μπουν και να δουλέψουν σε καταστήματα και επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν εμφανείς ζημιές και δεν έχουν ελεγχθεί ή έχουν κριθεί ακατάλληλες!

Ο σεισμός έβγαλε στην επιφάνεια το καλό, που υπάρχει μέσα στον απλό κόσμο, στον άγνωστο γείτονά μας στην τσιμεντένια πόλη. Αποκάλυψε όμως και εκείνους, που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν και να κερδίσουν από το κακό, που χτύπησε τους πολλούς. Επιβεβαίωσε, ακόμη, πόσο αδίστακτοι είναι πολλοί εργοδότες, οι οποίοι μεταφράζουν τη ζωή σε χρήμα και στέλνουν ανθρώπους στο θάνατο χωρίς κανένα δισταγμό και έλεος, εκβιάζοντάς τους με τη στέρηση της δυνατότητάς τους να θρέψουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους. Σε όλους αυτούς, ένα αρμόζει: Ενας πανανθρώπινος "σεισμός", που θα γκρεμίσει σε εκατομμύρια μικρά κομμάτια το θλιβερό κόσμο των εκμεταλλευτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ