Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ "ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ"
"Πράσινο" μετά από μια επίσκεψη στη Νομαρχία...

Κατάλληλο, έκρινε το συνεργείο της Νομαρχίας το κτίριο, ενώ το συνεργείο του Δήμου εντοπίζει προβλήματα

Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η διάσταση εκτιμήσεων μεταξύ του Δήμου και της Νομαρχίας Πειραιά, για το αν το εργοστάσιο καπνοβιομηχανίας του "Παπαστράτου" είναι κατάλληλο, καθώς το κλιμάκιο της Νομαρχίας το χαρακτήρισε πράσινο, ενώ το κλιμάκιο του Δήμου εκτιμά ότι πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες επισκευές.Οι εργαζόμενοι, πάντως, ζητούν άμεσα να αναλάβει ευθύνη η διοίκηση του εργοστασίου και να υπάρξει μια σαφής θέση για το αν είναι ασφαλείς ή όχι.

Τη μέρα του σεισμού, οι εργαζόμενοι της απογευματινής βάρδιας αρνήθηκαν να μπουν για δουλιά. Το ίδιο επαναλήφθηκε και την επόμενη μέρα, καθώς το εργοστάσιο δεν είχε επιθεωρηθεί. Ο Γρ. Κοντός πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων - ο οποίος παρακολούθησε όλη τη διαδικασία των ελέγχων - έμεινε στο εργοστάσιο μέχρι να έρθει και η απογευματινή βάρδια. Οι εργαζόμενοι μέχρι τις 2.15 το μεσημέρι είχαν αποχωρήσει από το εργοστάσιο, ενώ το σωματείο δήλωσε ότι μέχρι το κτίριο να επιθεωρηθεί και να κριθεί κατάλληλο, οι εργαζόμενοι δε θα δουλεύουν.

Πράγματι στις 3.20 το μεσημέρι της περασμένη Τετάρτης, κλιμάκιο από τη Νομαρχία, αποτελούμενο από δυο πολιτικούς μηχανικούς, μαζί με εκπροσώπους της διοίκησης της επιχείρησης και παρόντα τον Γρ. Κοντό,επιθεώρησε το εργοστάσιο. Οταν ζητήθηκε το πόρισμα, οι δυο μηχανικοί απάντησαν ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά τους (!) να χαρακτηρίσουν το κτίριο, αλλά μόνο να καταγράψουν τις ζημιές που μπορεί να υπάρχουν και στη συνέχεια αποχώρησαν. Η διοίκηση του εργοστασίου απευθύνθηκε στο Δήμο και στο εργοστάσιο έφτασε κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου. Μετά το τέλος του ελέγχου, το κλιμάκιο δήλωσε ότι παρατηρήθηκαν σε διάφορα σημεία κάποιες ζημιές, οι οποίες δε δημιουργούν κινδύνους, υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες ζημιές, που εντάσσονται στην κατηγορία των κτιρίων που χαρακτηρίζουν με κίτρινο χρώμα.

Η διοίκηση της εταιρίας ζήτησε να χαρακτηριστεί το εργοστάσιο πράσινο και να επισκευάσει τις όποιες ζημιές, κάτι που το κλιμάκιο του Δήμου αρνήθηκε.

Στη διάρκεια του ελέγχου που πραγματοποιούσε το δεύτερο κλιμάκιο, τηλεφώνησε στο εργοστάσιο ο ένας από τους δυο πολιτικούς μηχανικούς που διενήργησαν τον έλεγχο για λογαριασμό της Νομαρχίας και δήλωσαν ότι τελικά τους δίνεται η δυνατότητα (!) να χαρακτηρίσουν το κτίριο. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης του εργοστασίου, μαζί και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο, αντ' αυτού όμως κατέληξαν στη Νομαρχία. Εκεί οι εκπρόσωποι της εταιρίας συναντήθηκαν με τους δυο μηχανικούς και ταυτόχρονα ζήτησαν από τον Γρ. Κοντό να βγει έξω από το γραφείο!Την επόμενη μέρα, το εργοστάσιο είχε χαρακτηριστεί ...κατάλληλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ