Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Με ψηφοθηρική "ευαισθησία"

Το δικό του πακέτο μέτρων για την αποκατάσταση των καταστροφών από το σεισμό, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Τις προτάσεις του κόμματός του παρουσίασεο Κ. Καραμανλής για την αποκατάσταση των καταστροφών από το σεισμό. Κοινός παρονομαστής των μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ είναι η αντιγραφή και πλειοδοσία των όσων έχει εξαγγείλει μέχρι τώρα η κυβέρνηση "επί το ψηφοθηρικότερον", δράττοντας την ευκαιρία να εμφανιστεί ως κόμμα "κοινωνικής ευαισθησίας", ενώ δεν παρέλειψε να δείξει και το ενδιαφέρον για τους "πληγέντες" επιχειρηματίες.

Την ίδια στιγμή απέφυγε οποιαδήποτε κριτική στην κυβέρνηση και οποιαδήποτε αναφορά στις αιτίες και στους υπαίτιους των μεγάλων καταστροφών, γιατί, όπως είπε, "δεν είναι ώρα για να κάνουμε κριτική για αδυναμίες, για ελλείψεις, για λάθη ή παραλείψεις". Στις γενικότερες επισημάνσεις που έκανε, ήταν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει τα μέσα να ανταπεξέλθει στο βάρος των ευθυνών της, ότι χρειάζεται η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για τις κακοτεχνίες που οδήγησαν στην τραγωδία, χωρίς όμως να τους κατονομάσει, έλεγχος όλων των σχολικών κτιρίων και αναθεώρηση της αντισεισμικής νομοθεσίας επί το αυστηρότερο.

Στο πακέτο των μέτρων του προέδρου της ΝΔ περιλαμβάνονται: γενναία πολιτική αύξησης των αποδοχών των ανδρών της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, η άμεση ενίσχυση κάθε πληγείσας οικογένειας με 500.000 δρχ. που θα αυξάνεται κατά 100.000 δρχ. για κάθε ανήλικο παιδί, ενίσχυση για επισκευή ή κατασκευή νέας κατοικίας που θα καλύπτεται κατά 50% από κρατική επιχορήγηση και κατά 50% από άτοκο 15ετές δάνειο, οικονομική ενίσχυση 2 εκατ. δρχ. για οικοσυσκευές που καταστράφηκαν, δωρεάν υπηρεσίες παιδικών σταθμών και δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όσων μένουν σε καταυλισμούς και σύνταξη στις οικογένειες των θανόντων ή τραυματισθέντων μετά από νομοθετική ρύθμιση ώστε να θεωρηθεί ως εργατικό ατύχημα.

Παράλληλα ζήτησε να μοιραστούν μέχρι σήμερα (μέχρι χθες) οι σκηνές που χρειάζονται, να καλυφθεί από το κράτος η μελέτη και η έκδοση άδειας για τους σεισμόπληκτους που έχουν εισοδήματα μέχρι πέντε εκατομμύρια και να ληφθεί πρόνοια για την υποχρεωτική ασφάλιση των νέων κτιρίων.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στους επιχειρηματίες. Ζήτησε ειδικά προγράμματα για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων με χαμηλότοκα δάνεια για την κάλυψη των μισθολογικών αναγκών των εργαζομένων, ρύθμιση οφειλών προς δημόσιο, τράπεζες και οργανισμούς με περίοδο χάριτος ένα ή δύο χρόνια και την κάλυψη του 1/3 της δαπάνης επισκευής ή νέας κατασκευής των κτιριακών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάνδημη κινητοποίηση για μέτρα αποκατάστασης (2003-09-09 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση τους άφησε στο έλεος των καταυλισμών... (2003-05-13 00:00:00.0)
Τώρα αρχίζουν τα προβλήματα... (2001-07-28 00:00:00.0)
Σχολειά υπό κατάρρευση, νηπιαγωγείο σε αποθήκες (2000-01-22 00:00:00.0)
Ασύμφορα επισκευής μόνο τα ...ηλικιωμένα κτίρια! (2000-01-18 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση παραδέχεται την κοροϊδία (1999-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ