Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Χτυπημένες οι λαϊκές γειτονιές

Αιγάλεω. Μια ακόμα περιοχή της Δυτικής Αθήνας, που λύγισε υπό το βάρος του Εγκέλαδου. Μια ακόμα πόλη, που, ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, δε χαρακτηρίστηκε από τους αρμόδιους σαν σεισμόπληκτη περιοχή, διαψεύδοντας, έτσι, πολλούς κατοίκους που μένουν εδώ και τέσσερις μέρες σε σκηνές.

Νταμαράκια,Ρώσικα,Λιούμη,εργατοσυνοικίες και προσφυγογειτονιές που χτυπήθηκαν από το σεισμό. Σπίτια, που χτίστηκαν με τους κόπους μιας ζωής, έγιναν κομμάτια. Πολλές είναι οι οικογένειες που αναγκάζονται να περνούν τη νύχτα τους σε μια σκηνή, την οποία, όμως, το υπουργείο άργησε να στείλει.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Αιγάλεω, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 4.500 αιτήσεις για ελέγχους κτιρίων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Από αυτές τις αιτήσεις, έχουν γίνει 217 έλεγχοι σε οικήματα, εκ των οποίων βρέθηκαν 11 σπίτια κατεδαφιστέα και 117 προσωρινά μη κατοικήσιμα.

Ανέγγιχτα δεν έμειναν και τα σχολεία του Αιγάλεω, αφού, μετά από τους σχετικούς ελέγχους που έγιναν μέχρι χτες, ένα Λύκειο, που το κτίριό του ήταν ενοικιαζόμενο, είναι κατεδαφιστέο, τρία Δημοτικά Σχολεία από τα είκοσι του Δήμου είναι προσωρινά μη στεγάσιμα και τέσσερα νηπιαγωγεία από τα 23 προσωρινά μη στεγάσιμα.

Ο Δήμος για τη στέγαση των κατοίκων έχει δημιουργήσει τέσσερις καταυλισμούς στα γήπεδα Εδέσσης, ΕΑΚ, Ριζομύλων και Λοιμωδών και έχει τοποθετήσει 40 σκηνές. Μόλις χτες βράδυ έφτασαν στο Δήμο από το υπουργείο Εσωτερικών 220 σκηνές, που θα τοποθετηθούν στα γήπεδα. Παράλληλα, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ είναι ανοιχτό για τους πολίτες, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ