Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Ανησυχίες ασθενών και εργαζομένων

Εντονες ανησυχίες εκφράζονται από τους ασθενείς και τους εργαζόμενους του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ) ότι μεθοδεύεται η επανεγκατάσταση των ασθενών στα κτίρια του ιδρύματος, τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες από τον πρόσφατο σεισμό. Η ανησυχία τους εντείνεται ακόμα περισσότερο αφού μέχρι και χτες δεν υπήρχε καμία γραπτή γνωμάτευση από μηχανικούς του ΥΠΕΧΩΔΕ για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κτίρια που στεγάζονται οι ασθενείς.

Αυτή τη στιγμή το Ιδρυμα έχει εκκενωθεί και οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί στην είσοδο του κτιρίου, όπου σε συνθήκες πραγματικά δύσκολες το προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επιτελέσει το έργο του. Τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό της περασμένης Τρίτης όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αντέδρασαν άμεσα και ψύχραιμα μεταφέροντας σε ασφαλή χώρο τους ασθενείς, παρ' όλο που το Ιδρυμα δε διαθέτει την κατάλληλη τεχνική υποδομή - ειδική ράμπα διαφυγής κατάλληλη για γρήγορη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα - για αντιμετώπιση τέτοιου είδους καταστάσεων.

Σημαντικό ρόλο στις έντονες ανησυχίες που εκφράζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έπαιξε η καθυστέρηση που υπήρξε από τους μηχανικούς του ΥΠΕΧΩΔΕ να δώσουν γνωμάτευση για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κτίρια του ιδρύματος. Αντίθετα, οι μηχανικοί του ΟΣΚ που έφτασαν άμεσα στο χώρο και εξέτασαν τα κτίρια που στεγάζονται οι Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές και τα σχολεία του Ιδρύματος - τα οποία σημειώνεται ότι είναι πολύ πιο καινούρια από τα υπόλοιπα κτίρια - τα χαρακτήρισαν κατεδαφιστέα.

Χτες περιόδευσαν στο ΕΙΑΑ ο Μ. Καμακάρης και ο Σπ. Καλόγερος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου παραπληγικών, για να δουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ίδρυμα αλλά και να προσφέρουν τη βοήθεια του Συλλόγου σε ό,τι μπορεί να προσφέρει αυτές τις δύσκολες στιγμές. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με την πρόεδρο του Ιδρύματος Μ. Παπανδρέου, πήραν διαβεβαιώσεις ότι η διοίκηση θα κάνει τα πάντα για να επανέλθει ξανά η εύρυθμη λειτουργία στο ΕΙΑΑ. Ωστόσο εκφράστηκε έντονος προβληματισμός από τους ίδιους για τις πιέσεις που δέχονται και οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος να επιστρέψουν μέσα στα κτίρια πριν ακόμη υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη γνωμάτευση από τους αρμόδιους φορείς.

  • Για το θέμα του ΕΙΑΑ ρωτήθηκε χτες η γραμματέας Πρόνοιας Ευδ. Σερέλη,η οποία απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ