Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Πεντέμισι χιλιάδες οικογένειες στο δρόμο

Με πολλά άλυτα ακόμη προβλήματα συνεχίζουν την προσπάθεια για επιβίωση πάνω από 25 χιλιάδες άστεγοι κάτοικοι των Ανω Λιοσίων τέσσερα 24ωρα μετά το σεισμό που τους έβγαλε από τα σπίτια στους δρόμους.

Μέχρι χτες είχαν γίνει έλεγχοι στο 80% των σπιτιών των Ανω Λιοσίων, δηλαδή σε 9.500 σπίτια. Τα 2.000 από αυτά έχουν κριθεί κατεδαφιστέα και τα 3.500 μη κατοικήσιμα, αλλά επισκευάσιμα. Ο έλεγχος των σπιτιών υπολογίζεται να τελειώσει μέχρι αύριο το μεσημέρι, οπότε και θα αρχίσει ο έλεγχος στα εμπορικά καταστήματα και τις βιοτεχνίες, κάτι που είχαν ζητήσει οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Ο έλεγχος προβλέπεται να τελειώσει την Κυριακή, οπότε τη Δευτέρα οι μπουλντόζες θα ξεκινήσουν τις εργασίες κατεδάφισης των ακατάλληλων σπιτιών. Να σημειώσουμε ότι στο σύνολό τους τα σχολικά κτίρια δεν έχουν ζημιές, μόνο που δύσκολα θα έχουν και μαθητές...

Χτες ξεκίνησε και το στήσιμο οργανωμένων πλέον μικρών καταυλισμών σε διάφορες περιοχές. Η ανταπόκριση των κατοίκων όμως είναι μικρή, καθώς οι περισσότεροι αρνούνται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους για να μην τους κλέψουν. Διανομή φαγητού και συσσιτίου έγινε και χτες, καθώς και πλαστικού για τις σκηνές, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές βροχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ