Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Να δοθεί λύση τώρα

Συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Υγείας - Πρόνοιας θα επιχειρήσουν η Δημοτική Αρχή της Καισαριανής και οι δημότες της πόλης προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν με τη λειτουργία των Κρατικών Παιδικών Σταθμών.

Συγκεκριμένα σε ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, λαός και Δημοτική Αρχή δήλωσαν την αντίθεσή τους στην τακτική της κυβέρνησης να μεταφέρει αρμοδιότητές της, όπως οι Κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς όμως τους απαιτούμενους πόρους για τη λειτουργία τους. Να σημειωθεί ότι πριν πέντε μέρες είχε πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη δήμου - γονέων όπου αποφασίστηκε να γίνουν κινητοποιήσεις ώστε να απαιτήσουν από το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο να δώσει μια λύση.

Ετσι και ενώ δεν έχει υπογράψει ο Δήμος Καισαριανής την απαιτούμενη προγραμματική συμφωνία για την παραχώρηση των Παιδικών Σταθμών, βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο πρόβλημα.

Στο δήμο υπάρχουν τέσσερις κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί με 285 παιδιά, τους οποίους όμως ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα να τους λειτουργήσει αφού το υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών αφαιρεί κάθε χρόνο και μέρος του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, εκβιάζοντας το δήμο για να βρει λύσεις, όπως να προσλάβει προσωπικό και να επιβάλλει τροφεία ώστε να εξασφαλίσει τις αμοιβές των εργαζομένων ή να φορολογήσει με πρόσθετους φόρους τους δημότες του.

Η Δημοτική Αρχή της Καισαριανής όμως, μαζί πάντα με τους κατοίκους, στην προκειμένη περίπτωση τους γονείς των παιδιών και χωρίς τη συνδρομή της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, που αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο, αρνείται να "εξυπηρετήσει" την κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τους αριθμητικούς στόχους της ΟΝΕ εξυπηρετώντας το Χρηματιστήριο και τις πολυεθνικές.

"Η κοινωνική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση οδηγεί στη συστηματική κατάργηση των όποιων κοινωνικών παροχών έχουν απομείνει. Εμείς, με υπόμνημα, που βγήκε από το ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο και το οποίο θα στείλουμε στον αρμόδιο υπουργό, απαιτούμε τους απαιτούμενους πόρους ώστε να λειτουργήσουν οι Κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί όπως πρέπει. Σε περίπτωση που δε μας ακούσουν, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, με τη συνδρομή και τη συμμετοχή πάντα των γονέων και των δημοτών", τόνισε ο δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κατημερτζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ