Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Ειρήνη με κανόνια

Ως ένας απλός άνθρωπος που είμαι, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, παρακολουθώ τις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, μα και στον κόσμο ολόκληρο και αισθάνομαι οργή, πόνο και αγανάκτηση. Το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι σκοτεινές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών των Βαλκανίων και ιδιαίτερα του λαού της Γιουγκοσλαβίας, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα φοβερό και απάνθρωπο έγκλημα. Αφού έβαλαν στο μαντρί όλους τους υποτακτικούς τους πολιτικούς, στρατιωτικούς και οικονομικούς παράγοντες και με την παγκόσμια μονοπώληση από τα ΜΜΕ της πληροφόρησης της κοινής γνώμης για δήθεν εθνοκάθαρση των αλβανόφωνων στο Κόσσοβο από τον Μιλόσεβιτς, έβαλαν βάρβαρα σαν τους πειρατές να εξοντώσουν τη Σερβία. 78 μερόνυχτα βομβάρδισαν, σκοτώνοντας παιδιά, νέους, γέρους, αρρώστους μέσα στα νοσοκομεία, εργάτες στα εργοστάσια, πολίτες αθώους πάνω στα γεφύρια, στα σπίτια. Γκρέμισαν εκκλησίες, μοναστήρια, βομβάρδισαν τους αγρότες μέσα στα χωράφια τους, ακόμα και τις πηγές των νερών τους. Τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα, ούτε αυτός ο ναζιστής Χίτλερ δεν έκανε. Και όλα αυτά στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Μα για ποια ανθρώπινα δικαιώματα μιλάνε οι μακελάρηδες; Ποιοι; Αυτοί που τους πρέπει να περάσουν από λαϊκό δικαστήριο ως εγκληματίες πολέμου κατά της ανθρωπότητας;

"Μπήκαν" στο Κόσσοβο οι μεγάλοι "ειρηνιστές", πάνοπλοι, σαν κατακτητές. Πραγματικός στρατός κατοχής, με τανκς και με κανόνια.

Ο αιματοβαμμένος Κλίντον και οι συνεργοί του, χωρίς ντροπή, φουσκώνουν σαν τα γαλιά για το έργο τους. Βγαίνει ο μακελάρης "πλανητάρχης" με δάκρυα στα μάτια και θρηνεί για κάποιον Αμερικανό που χάνεται, από την άλλη όμως στέλνει τα γεράκια του θανάτου και σκοτώνουν χιλιάδες αθώους ανθρώπους. Ποιος όμως έχασε την ντροπή για να τη βρουν οι ιμπεριαλιστές;

Αυτός είναι ο νόμος της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού: "Ο θάνατός σου η ζωή μου". Το αίμα των λαών να το κάνουν χρυσάφι. Ομως πρέπει όλοι αυτοί οι φαύλοι να γνωρίζουν ότι "όταν οι λαοί ξυπνούν, οι τύραννοι πεθαίνουν".

ΗΛΙΑΣ ΑΡΜΑΓΟΣ

Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ