Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οχι στην έκδοση

Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν και οδήγησαν στον Κορυδαλλό τον Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης που διαβιβάστηκε από την Ιντερπόλ.

Ο Ασλάμ, τον Αύγουστο του 2005, κατήγγειλε τις απαγωγές 28 συμπατριωτών του από μυστικές υπηρεσίες, από κουκουλοφόρους τους, στο κέντρο της Αθήνας. Η υπόθεση κατέληξε σε ποινικές διώξεις και οι παθόντες εξετάζονται ως μάρτυρες από ανακριτή που διερευνά την υπόθεση.

Στο μεσοδιάστημα - τυχαία; - ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Ασλάμ για «συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρομεταναστών». 29 Σεπτέμβρη αθωώθηκε ελλείψει στοιχείων. Ωστόσο, 2 Νοέμβρη κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών το προαναφερόμενο ένταλμα σύλληψης από το Πακιστάν, για ανάλογη υπόθεση με αυτήν που είχε αθωωθεί. Το αίτημα της πακιστανικής κυβέρνησης για έκδοση του Ασλάμ θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών και ακολούθως από τον Αρειο Πάγο. Την όποια απόφαση καλείται να εγκρίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο δε Ασλάμ κατέθεσε αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Η όλη υπόθεση «μυρίζει» μεθόδευση ή εκδίκηση ή και «μήνυμα» απέναντι στον οποιονδήποτε τόλμησε ή σκέφτεται να ψελλίσει έστω και μια κουβέντα για τη δράση των διαβόητων μυστικών υπηρεσιών. Επεκτεινόμενη και αποθρασυμένη υπό το τόσο «βολικό» πρόσχημα της τρομοκρατίας.

Τυχόν αποδοχή, επομένως, από την ελληνική κυβέρνηση του αιτήματος έκδοσης ισοδυναμεί με ολόψυχη συμμετοχή της στη διαφαινόμενη μεθόδευση κουκουλώματος της δράσης - τωρινής και επόμενης - παρακρατικών μηχανισμών. Αλλά και με την εξόντωση - πιθανότατα όχι μόνο ηθική - του ίδιου του Ασλάμ, στον παράδεισο δημοκρατίας που διοικεί ο πρόεδρος Μουσάραφ...


Θ. ΜΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ