Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε πλήρη δράση

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους - συγκριτικά με το πρωτάθλημα - αλλά με ίδιο στόχο, τη νίκη (η οποία οδηγεί σε πρόκριση, αφού οι συναντήσεις είναι νοκ άουτ) θα παραταχθούν σήμερα οι ομάδες της Α' Εθνικής, στις αναμετρήσεις για την 4η φάση του Κυπέλλου. Απέναντί τους έχουν, θεωρητικά, υποδεέστερους αντιπάλους, αφού οι γηπεδούχοι αγωνίζονται σε μικρότερες κατηγορίες. Μην ξεχνάμε πάντως ότι ο θεσμός (όπως δείχνει και η προϊστορία) χαρακτηρίζεται από εκπλήξεις.

Ο Ολυμπιακός, μετά την ήττα στο ντέρμπι, βλέπει τον σημερινό αγώνα ως μια καλή ευκαιρία εξωραϊσμού των εντυπώσεων. Στόχος η άνετη νίκη - πρόκριση, για να κερδηθεί χρόνος να επανέλθει η ηρεμία. Γιατί σε περίπτωση που κάτι στραβώσει οι συνέπειες μάλλον θα είναι εντονότατες. Ο Σόλιντ επέλεξε να παρατάξει τους «ερυθρόλευκους» απέναντι στον Ατσαλένιο, με πολλά νέα πρόσωπα. Είναι ενδεικτικό πως εκτός αποστολής άφησε 10 παίχτες (Νικοπολίδη, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Κωνσταντίνου, Ντομί, Ζεβλάκοφ, Κωστούλα, Σέζαρ και Στολτίδη) για να ξεκουραστούν και έναν (Οκκά) λόγω τραυματισμού. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι, δηλώνουν πως έχουν σκοπό να ευχαριστηθούν το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουν να δώσουν στον καλύτερο εαυτό τους και ό,τι βγει....

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας την ψυχολογία στα ύψη, θα αντιμετωπίσει τον Θρασύβουλο στη Φυλή. Οι «πράσινοι» - με αλλαγές στην 11άδα - θέλουν να συνεχίσουν τη νικηφόρα πορεία τους και υποστηρίζουν πως έχουν αφήσει πίσω τους το ντέρμπι και δεν υποτιμούν τον αντίπαλο. Κάτι που θα φανεί, εντός παιδιάς. Αλλωστε (λένε πως) δεν έχουν ξεχάσει τον περσινό αποκλεισμό από τον Εργοτέλη, ο οποίος αγωνιζόταν στη Β' Εθνική. Στον Θρασύβουλο αναγνωρίζουν τη διαφορά δυναμικότητας και μιλούν για τη χαρά της συμμετοχής. Δεν είναι πάντως διατεθειμένοι να παραδοθούν αμαχητί.

Το πλήρες πρόγραμμα, της σημερινής μέρας, είναι: Αιολικός - Εργοτέλης, Πιερικός - Κέρκυρα (14.00), Πανθρακικός - Λάρισα, Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη, ΑΣΚ Ολυμπιακός - Ηρακλής (14.30), Θρασύβουλος - Παναθηναϊκός (16.00, ΝΕΤ), Ατσαλένιος - ΟΣΦΠ (19.00, ΝΕΤ).

  • Ο ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ έγιναν χτες οι πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στους «32». Ο μεν ΟΦΗ κέρδισε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με 2-1, ο δε ΠΑΟΚ επεβλήθηκε στις Σέρρες επί του Πανσεραικού με 1-0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ