Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εκβιάζει η κυβέρνηση, για να περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές

«Τα περισσότερα χρήματα πρέπει να πάνε μαζί με τις αλλαγές», «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει χρηματοδότηση χωρίς συμφωνία και χωρίς όρους».

Με άλλα λόγια: Εσείς που διεκδικείτε δημόσια και δωρεάν Παιδεία και αύξηση της χρηματοδότησης, να σταματήσετε να αγωνίζεστε. Να συναινέσετε στο νέο νόμο - πλαίσιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, αν θέλετε χρηματοδότηση. Να πείτε «ναι» στις ρυθμίσεις εκείνες που θα βάλουν ταφόπλακα στις διεκδικήσεις σας, που θα κατανείμουν τη χρηματοδότηση με βάση την κατάταξη των ιδρυμάτων στη λίστα της «αξιολόγησης».

Τα παραπάνω διαμήνυσε η υπουργός Παιδείας σε προχτεσινή ημερίδα του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» με θέμα: «Η αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία», και είναι ενδεικτικά της απόφασης της κυβέρνησης να προωθήσει με κάθε τρόπο τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις. Οπως είναι και ενδεικτικά της ενορχηστρωμένης επιχείρησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για να σταματήσουν οι αγώνες στο χώρο της Παιδείας και να πέσουν στα μαλακά τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης.

Η υπουργός Παιδείας άφησε αιχμές ενάντια σε όσους δε συμμετέχουν στο τραπέζι του στημένου διαλόγου, σημειώνοντας ότι είτε δεν έχουν προτάσεις είτε έχουν συμφέρον να παραμείνουν τα πράγματα στην εκπαίδευση ως έχουν! Ακόμα, διαβεβαίωσε ότι στόχος είναι η πλήρης αυτοτέλεια στη λειτουργία των πανεπιστημίων, υπερθεμάτισε της «αξιολόγησης», ενώ για το άσυλο είπε ότι είναι σεβαστό και για να το... αποδείξει παρέπεμψε στις ρυθμίσεις του προσχεδίου - που ουσιαστικά ανοίγουν το δρόμο για την κατάργησή του.

Ακόμα, η Μ. Γιαννάκου υποστήριξε ότι δεν έχει απορροφηθεί η χρηματοδότηση από όλα τα πανεπιστήμια, ενώ το συλλογισμό της ολοκλήρωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προβάλλοντας τους μάνατζερ ως λύση για την «ορθολογική» οικονομική διαχείριση. Την ίδια στιγμή, στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ οι επιπτώσεις της έλλειψης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι εκρηκτικές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση της περικοπής στη διανομή συγγραμμάτων στο ΤΕΙ Πειραιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Σούπα» προώθησης της επιχειρηματικής λειτουργίας (2009-07-14 00:00:00.0)
Με στόχο την επιχειρηματική λειτουργία πανεπιστημίων (2008-06-14 00:00:00.0)
Κυβερνητικές λαθροχειρίες για συγκάλυψη της επίθεσης (2008-06-13 00:00:00.0)
Με δημόσιο χρήμα για ιδιωτικά κέρδη (2007-01-14 00:00:00.0)
Βδομάδα κινητοποιήσεων για τους εκπαιδευτικούς (2005-06-18 00:00:00.0)
Υποταγή στις ορέξεις των βιομηχάνων (1996-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ