Παρασκευή 28 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Τραγικά τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης»

«Πριν την εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης έπαιρναν απολυτήριο Λυκείου 9 στους 10 μαθητές, ενώ σήμερα με δυσκολία αποφοιτά ο ένας στους δύο». Τη διαπίστωση αυτή κάνει η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Αλεξανδρούπολης σε ανακοίνωσή της, εκφράζοντας συγχρόνως την ανησυχία για τα τραγικά αποτελέσματα μετά την τρίτη χρονιά εφαρμογής της εκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης», αφού «50.565 μαθητές -σύμφωνα με τα στοιχεία- δηλαδή το 42,60%, εκδιώχτηκαν βίαια από το Λύκειο».

«Μέσα από έναν εξεταστικό Γολγοθά, με ιδιαίτερα αρνητικές και σωματικές συνέπειες για τα παιδιά μας, κλείνει ο δρόμος για την απόκτηση του απολυτηρίου του Λυκείου, κλείνει ο δρόμος για την εισαγωγή στη σχολή πρώτης επιλογής, ακόμα και για αριστούχους μαθητές, χωρίς μια δεύτερη ευκαιρία, μια δεύτερη δυνατότητα γι' αυτά τα παιδιά», τονίζεται.

Η Ενωση Γονέων θεωρεί ότι η υπόθεση της Παιδείας μάς αφορά όλους και «έχουμε χρέος να αντισταθούμε και να παλέψουμε, ώστε να δημιουργηθεί ένα Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο, με τους γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, εργαζόμενους που θα παλεύει για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, για την εφαρμογή του ενιαίου 12χρονου υποχρεωτικού δημόσιου και δωρεάν σχολείου, για όλα τα παιδιά».

Επίσης, η Ενωση θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μια σειρά μέτρα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε: Δεύτερη ευκαιρία στους μαθητές της Β` Λυκείου (θεσμός ανεξεταστέων). Αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα με κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, στην κατεύθυνση εξασφάλισης μορφωτικής αυτονομίας του Λυκείου και της αποδέσμευσής του από τις διαδικασίες επιλογής για ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αμεσα μέτρα για την κάλυψη όλων των οργανικών και λειτουργικών αναγκών σε διδακτικό προσωπικό. Ενταξη και εξίσωση των ΤΕΕ με τη λυκειακή βαθμίδα. Επέκταση του θεσμού της πρόσθετης διδακτικής στήριξης στο Γυμνάσιο και στα μαθήματα επιλογής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ