Παρασκευή 28 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητάνε από νεκρό οκτακόσιες χιλιάδες

To IKA ζητάει από ένα νεκρό να επιστρέψει τα νοσήλια που δόθηκαν στο μακαρίτη όταν ήταν ασθενής για θεραπεία στην Αγγλία και επειδή, βέβαια, ο νεκρός δεν μπορεί να υλοποιήσει το αίτημα του διευθυντή του ΙΚΑ Χαλκίδας, απαιτούν τώρα από τους συγγενείς του θανόντος να επιστρέψουν τις 800.000 δραχμές, τις οποίες είχε δώσει αρχικά το ασφαλιστικό ταμείο! Μάλιστα, ο ζήλος του διευθυντή του ΙΚΑ είναι τόσο μεγάλος για το δημόσιο συμφέρον, ώστε προσέφυγε ακόμη και στη Δικαιοσύνη, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδείχτηκε τελείως τυφλή και με τη σειρά της δικαίωσε το ΙΚΑ!

Η απίστευτη και απάνθρωπη αυτή ιστορία συνέβη στη Χαλκίδα. Ο εξηντάχρονος οδηγός ταξί Γιώργος Μυλωνάς, που διέμενε στις εργατικές κατοικίες της Χαλκίδας, αν και δε βρίσκεται στη ζωή, θα πρέπει να καταβάλει στο ασφαλιστικό ταμείο τις 800.000 δραχμές μαζί με τους νόμιμους τόκους. Επειδή ο ίδιος δε ζει, καλούνται οι συγγενείς του να καταβάλλουν το παραπάνω ποσό στο ασφαλιστικό ταμείο.

Ο άτυχος Γ. Μυλωνάς παρουσίασε καρδιακά προβλήματα από το 1981 (έπασχε από στεφανιαία νόσο). Το 1995 υπέστη το πρώτο έμφραγμα και ένα χρόνο αργότερα μετέβη στην Αγγλία για νοσηλεία και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 13 μέχρι 20 Αυγούστου. Εκεί υποβλήθηκε σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και τροποποίηση της φαρμακευτικής αγωγής.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ζήτησε από το ασφαλιστικό του ταμείο να του καταβάλλει τα έξοδα, που ανέρχονταν σε 1.635.400 δραχμές, αφού προσκόμισε και τα σχετικά δικαιολογητικά.

Αρχικά ο διευθυντής του ΙΚΑ Χαλκίδας απέρριψε το αίτημα του Γ. Μυλωνά, καθώς στηρίχτηκε και σε γνωμάτευση της δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής, η οποία έκρινε ότι τέτοια περιστατικά αντιμετωπίζονται και στην Ελλάδα.

Τελικά, στις 20/6/1997 η οικεία τοπική Διοικητική Επιτροπή έκρινε μεν ότι ορθώς εκδόθηκε η απόφαση του διευθυντή του ΙΚΑ, αλλά συνεκτίμησε τη βαρύτητα της πάθησης, την κακή οικονομική κατάσταση και την ηλικία του ασθενούς, με αποτέλεσμα να δεχτεί εν μέρει την αίτηση του ασφαλισμένου και του χορήγησε εφάπαξ ποσό 800.000 δραχμών.

Το ΙΚΑ όμως δεν το έβαλε κάτω... Προσέφυγε στη δικαιοσύνη (διοικητικό πρωτοδικείο), ζητώντας να ακυρωθεί η σχετική απόφαση που έδωσε το ποσό των 800.000 δραχμών στον Γ. Μυλωνά, με το αιτιολογικό ότι δε συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Το Μάρτιο του ίδιου χρόνου ο Γ. Μυλωνάς πέθανε, ενώ το δικαστήριο με την υπ' αριθμό 1091/30-11-99 δικαίωσε το ΙΚΑ, το οποίο ζητάει από τους συγγενείς του θανόντος να καταβάλουν το επίδικο ποσό!

Τώρα πλέον οι συγγενείς του θανόντος προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και κατέθεσαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ