Παρασκευή 28 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάλαμος αερίων η πρωτεύουσα

Βοριαδάκια αναμένει για σήμερα  η ΕΜΥ

Σε κατάσταση ασφυξίας έζησαν χτες τα εκατομμύρια των κατοίκων του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 44 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν και την ατμοσφαιρική ρύπανση να χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου.

Για άλλη μια φορά, φάνηκε η περιφρόνηση της κυβέρνησης στην ανθρώπινη ζωή, καθώς επί τόσα χρόνια με την πολιτική της τρέφει το πολεοδομικό τέρας της πρωτεύουσας, ενώ τη δύσκολη ώρα (όπως τα πρόσφατα αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα - νέφους), αντί μέτρων, αρκείται στο να απευθύνει αναποτελεσματικές συστάσεις.

Η αποτυχία των συστάσεων αυτών φάνηκε και από το χτεσινό αθηναϊκό τοπίο που θύμιζε «θάλαμο αερίων», εξαιτίας του νέφους, που έπνιξε πολλές περιοχές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το ίδιο το ΥΠΕΧΩΔΕ, το όζον ξεπέρασε κατά πολύ το όριο επιφυλακής των 180 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα, φτάνοντας στη Λυκόβρυση τα 293 μικρογραμμάρια. Αυξημένες τιμές, όμως, από το πρωί παρουσίαζε και ο ρύπος του διοξειδίου του αζώτου, κυρίως στο κέντρο της πόλης, αλλά και στη Νέα Σμύρνη. Η μεγαλύτερη τιμή, πάντως, του ρύπου παρουσιάστηκε στις 12 το μεσημέρι, όταν έφτασε στην οδό Πατησίων τα 303 μικρογραμμάρια, με όριο επιφυλακής τα 200.

Ευτυχώς όμως για σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, η κατάσταση από πλευράς νέφους τουλάχιστον θα είναι καλύτερη, καθώς αναμένεται να πνεύσουν βοριαδάκια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ