Παρασκευή 28 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΣΚ
Αντιδρά στην αλλοίωση του χαρακτήρα του Οργανισμού

Με τρίωρες στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ ΑΕ) στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΣΚ, του έργου, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Η επόμενη στάση που έχει κηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΚ είναι για τις 31 Ιούλη. Συγχρόνως, οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν τον Αύγουστο.

Οι εργαζόμενοι του ΟΣΚ διεκδικούν την άμεση υπογραφή γενικού κανονισμού προσωπικού, κανονισμού εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας, συλλογικής σύμβασης εργασίας, σύμφωνα με τις προτάσεις τους. Επίσης, απαιτούν τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΣΚ ΑΕ, που πλήττεται από την έλλειψη Κανονισμού Λειτουργίας, μηχανισμών ελέγχου και τη συνεχιζόμενη εκχώρηση μέρους του έργου του σε ιδιώτες.

Σε σχετική ανακοίνωση το σωματείο υπενθυμίζει ότι η 38χρονη αποκλειστική αρμοδιότητα και προσφορά του ΟΣΚ στον ευαίσθητο τομέα της Σχολικής Στέγης, οφείλεται στη δουλιά και στην αυταπάρνηση των εργαζομένων σε αυτόν, όπως άλλωστε απέδειξαν για ακόμα μια φορά μετά τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου Σεπτέμβρη. «Δυστυχώς η διοίκηση του ΟΣΚ ΑΕ και η κυβέρνηση μάς "αντάμειψαν" όχι μόνο με την εξώθησή μας από το δημόσιο τομέα, αλλά και με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη σύνταξη του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και τη μη υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε επίπεδα ανάλογα άλλων ΔΕΚΟ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται δε ότι επιχειρείται η υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση και η καθήλωση των αποδοχών των εργαζομένων - στα σημερινά απαράδεκτα επίπεδα - με τη μη υπογραφή από τη διοίκηση της ΣΣΕ, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα υποσχεθέντα.

«Η όποια καθυστέρηση σημειωθεί στα έργα της Σχολικής Στέγης και ιδιαίτερα στα σεισμόπληκτα, από αυτή την Αγωνιστική μας Στάση, βαρύνει εξ ολοκλήρου τη διοίκηση του ΟΣΚ ΑΕ και την κυβέρνηση», τονίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ