Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Για άλλον ένα μήνα παρατάθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα, μετά από σχετική ψηφοφορία στη βουλή. Η απόφαση λήφθηκε ενώ άλλοι 66 άνθρωποι έχαναν, χτες, τη ζωή τους σε διάφορες επιθέσεις, γύρω και εντός της Βαγδάτης.

Η πλέον πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε όταν όλμοι έπληξαν γήπεδο ποδοσφαίρου όπου διεξαγόταν αγώνας στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι, στη Βαγδάτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 παίχτες και θεατές και να τραυματιστούν 22. Οι κατοχικές δυνάμεις, από την πλευρά τους, ανακοίνωναν ότι σκότωσαν 14 αντάρτες και συνέλαβαν άλλους 48 σε επιχείρηση στη Μουκταντίγια. Επίσης, ανακοινώθηκε ο θάνατος άλλων 2 Αμερικανών στρατιωτών: Ετσι τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη έχουν σκοτωθεί 21 Αμερικανοί.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός αλ Μάλικι, μιλώντας στο BBC, δήλωνε ότι η θανατική ποινή που επιβλήθηκε στον Σαντάμ Χουσεΐν θα εκτελεστεί και μάλιστα πιθανότατα μέχρι τα τέλη του χρόνου. Ο αλ Μάλικι ζήτησε από όσους διαφωνούν «να σεβαστούν τη θέληση και τις αποφάσεις της ιρακινής δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ