Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Λυκειάρχης σε ρόλο οπερατέρ

Τη σκυτάλη στη λήψη φωτογραφιών στα σχολεία παίρνουν οι λυκειάρχες! Το ερώτημα είναι, τι θα τις κάνουν τις φωτογραφίες;

Ο λόγος για περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή στην κατάληψη του 1ου και του 3ου Λυκείου Χολαργού. Οι μαθητές που βρίσκονταν στην κατάληψη και ένας μόλις απόφοιτος του ενός Λυκείου, που είχε πάει για να δηλώσει τη συμπαράστασή του στους χτεσινούς συμμαθητές του, δέχτηκαν μιαν απρόκλητη επίθεση από τον λυκειάρχη του 1ου Λυκείου Χολαργού, γνωστού συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ στους καθηγητές και μέλους του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ. Ο λυκειάρχης, συνοδευόμενος από δήθεν «αγανακτισμένους γονείς», όχι μόνο κυνήγησε τους μαθητές προκειμένου να λήξει η κατάληψη, αλλά τους φωτογράφιζε με κάμερα που είχε φέρει μαζί του!

Το χειρότερο έγινε στη συνέχεια. Οπως καταγγέλλουν γραπτά οι ίδιοι οι μαθητές, μαινόμενος ο λυκειάρχης δεν αρκέστηκε στο να φωτογραφίζει τα πρόσωπά τους, αλλά ενίσχυσε με τη στάση του και έναν από τους δήθεν «αγανακτισμένους», όχι μόνο να ασκήσει βια στον απόφοιτο συμμαθητή τους, αλλά και να τον αναγκάσει να κρατά το πρόσωπό του ψηλά για να τον φωτογραφίσει καθαρά ο λυκειάρχης!

Ομολογούμε πως δεν είχαμε σκεφτεί ότι το κεφαλοκλείδωμα συμπεριλαμβάνεται στις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, ούτε βέβαια η φωτογράφιση του μαθητή σα να πρόκειται για σεσημασμένο κακοποιό. Να τον χαίρονται και το ΠΑΣΟΚ και η κ. Κουτσίκου τον «αδάμαντα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ