Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Η αναπλήρωση δεν είναι ποσοτική υπόθεση»

Τις προτάσεις της για την αναπλήρωση των βασικών γνωστικών αντικειμένων καταθέτει η ΑΣΓΜΕ

Την ανησυχία της εκφράζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας για την όλη συζήτηση γύρω από την αναπλήρωση της ύλης μετά τις έξι βδομάδες απεργίας των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Καταλαβαίνουμε πως δε συζητούν για το τι θα μάθουν τα παιδιά, αλλά πώς προσχηματικά θα πει το υπουργείο Παιδείας πως δε χάθηκαν μαθήματα», τονίζουν οι γονείς, δηλώνοντας «έχουμε πικρή πείρα, και χωρίς απεργία, σ' όλες τις βαθμίδες, για το πώς τρέχει η "διδακτέα ύλη" και τι αφήνει πίσω της».

Η ΑΣΓΜΕ εκφράζει την αντίθεσή της στα σχέδια του υπουργείου να επιβάλει υπερωρίες και μάθημα στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα και θυμίζει ότι στα τέλη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς το υπουργείο έβαλε να «διδαχτούν» οι μικροί μαθητές επιπλέον ύλη μαθηματικών άλλης μιας τάξης σε ένα μήνα(! ), με τα νέα βιβλία.

«Αν το ΥΠΕΠΘ θέλει να επιστρέψει τα χρήματα της απεργίας στους δασκάλους, δε χρειάζεται να το κάνει κάτω από το μανδύα της δήθεν αναπλήρωσης με υπερωρίες και αργίες, σε βάρος των μικρών παιδιών και της λειτουργίας του σχολείου», αναφέρει η ΑΣΓΜΕ, τονίζοντας ότι «η αναπλήρωση δεν είναι ποσοτική υπόθεση, δεν υπάρχει θέμα αναπλήρωσης όλων των ωρών, όλων των μαθημάτων, από τα τεχνικά ως τη γυμναστική!», σημειώνει και τονίζει ότι «αυτό που επιβάλλεται είναι η αναπλήρωση των βασικών γνωστικών αντικειμένων».

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνει να χρησιμοποιηθεί το εβδομαδιαίο τρίωρο της ευέλικτης ζώνης, στο οποίο η ΑΣΓΜΕ έχει εκφράσει την αντίθεσή της και «να συνυπολογιστούν οι δυσκολίες από τα ακατάλληλα βιβλία που εισάγονται φέτος και να αντιμετωπιστούν οι βλαβερές επιπτώσεις τους στα παιδιά και τις οικογένειες, με αξιολόγηση και αναδιάταξη της ύλης».

Ζητά να συνεδριάσουν σ' όλα τα σχολεία τα Σχολικά Συμβούλια και να συζητήσουν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας και να συνεργαστούν στενά οι δάσκαλοι με τους γονείς κάθε τμήματος, σ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ώστε να πετύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα για όλους τους μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ