Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Χέρι βοήθειας στην προώθηση των αναδιαρθρώσεων

Χέρι βοήθειας στην προώθηση του νέου νόμου - πλαίσιο και των αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία δίνει το «Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής» (ΕΛΙΑΜΕΠ) που με έρευνά του έρχεται να προσφέρει «επιστημονικό» περίβλημα στην κυβερνητική πολιτική και επιχειρηματολογία. Η έρευνα του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα «η Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στην Ελλάδα στο νέο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον» επικροτεί τις προτάσεις του προσχεδίου για το νέο νόμο - πλαίσιο, σε ορισμένα σημεία διαφοροποιείται και κάνει και δικές του πιο... προωθημένες προτάσεις και ούτε λίγο ούτε πολύ, τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις τις παρουσιάζει ως μονόδρομο.

Ενδεικτικά, προτείνει μείγμα δημόσιων και ιδιωτικών χορηγών των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επαναλαμβάνει τα περί ανάγκης «αυτοτέλειας» των ιδρυμάτων από τις φοιτητικές παρατάξεις ενώ καταλήγει στην ανάγκη διαχείρισης των οικονομικών των πανεπιστημίων από μάνατζερ.

Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι ένα ίδρυμα γνωστό για τον προσανατολισμό του στην πολιτική της ΕΕ, ενώ αντιπρόεδρός του είναι ο Θ. Βερέμης, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας το οποίο διαμόρφωσε το προσχέδιο για το νέο νόμο - πλαίσιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ