Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΓΑΛΛΙΑ
Νέο περιστατικό με ισραηλινές «προκλήσεις»

ΠΑΡΙΣΙ - ΒΗΡΥΤΟΣ.-

Οι γαλλικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο νότιο Λίβανο, στο πλαίσιο της «πολυεθνικής δύναμης», στόχευσαν και για δύο δευτερόλεπτα δεν έπληξαν με αντιαεροπορικούς πυραύλους ισραηλινά μαχητικά την περασμένη βδομάδα. Αυτό ανακοίνωσε, χτες, στη γαλλική Βουλή, η υπουργός Αμυνας Μισέλ Αλιό-Μαρί, τονίζοντας ότι ήταν «η πολλοστή παρόμοια ενόχληση», ότι «οι κινήσεις των ισραηλινών αεροσκαφών ήταν άκρως απειλητικές» και ότι «αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην ψυχραιμία των γαλλικών δυνάμεων».

Η υπουργός κατέληξε ότι «η τακτική αυτή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», ενώ ο Ισραηλινός πρέσβης στο Παρίσι κλήθηκε εκτάκτως στο υπουργείο Εξωτερικών. Από την άλλη, Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωναν άγνοια για το περιστατικό. Χτες, βέβαια, ισραηλινά αεροσκάφη, για μια ακόμη φορά, πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από λιβανικές πόλεις, όπως η Νακούρα, η Τύρος, η Μπααλμπέκ, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις του ΟΗΕ να γίνει σεβαστός ο λιβανικός εναέριος χώρος.

Τέλος, χτες, γνωστοποιήθηκε ότι Ουάσιγκτον και Βηρυτός υπέγραψαν συμφωνία που προβλέπει παροχή στρατιωτικής βοήθειας, κυρίως υπό τη μορφή στρατιωτικού υλικού, ύψους 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων, προς το λιβανικό στρατό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ