Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Μαζικό ΟΧΙ στο ξεπούλημα του «Ασκληπιείου»

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας ενάντια στο ξεπούλημα του «Ασκληπιείου»
Στιγμιότυπο από την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας ενάντια στο ξεπούλημα του «Ασκληπιείου»
Αποφασισμένοι να αγωνιστούν ενάντια στην επαίσχυντη συμφωνία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) με το «Υγεία» για το ξεπούλημα του «Ασκληπιείου» Βούλας και μάλιστα με το υπουργείο Υγείας να περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή, δήλωσαν χτες σε ανοιχτή συζήτηση που έγινε στο νοσοκομείο εκπρόσωποι κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστές, μαζικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του νοσοκομείου οι εργαζόμενοι και η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκόμενων είπαν ΟΧΙ στην κατάπτυστη συμφωνία που δίνει αντιπαροχή στο επιχειρηματικό κεφάλαιο το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στη Νοτιανατολική Αττική, το οποίο εξυπηρετεί 2 εκατομμύρια κατοίκους.

«Είναι αναγκαίο να ενεργοποιηθούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Θέλουν να εγκαταστήσουν ένα ιδιωτικό νοσοκομείο μέσα σε δημόσιο χώρο. Απαντώντας σε Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή ο υπουργός μίλησε για τετελεσμένο γεγονός. Η κυβέρνηση κάνει τον Πόντιο Πιλάτο», επισήμανε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου. Ακόμα, υπογράμμισε ότι η συμφωνία ξεσκεπάζει το ρόλο που παίζουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εφησυχάσουν με τις «διαβεβαιώσεις» του υπουργείου.

Να αγωνιστούν για να μην περάσουν τα σχέδια των κερδοσκόπων, αλλά και για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, 100% χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης, κάλεσαν τους συγκεντρωμένους οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Γιώργος Πάντζας και Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Ηλίας Σιώρας.

Την οργή των παρευρισκομένων ξεσήκωσε η τοποθέτηση του διοικητή της Β' ΔΥΠΕ Αττικής, Γ. Φωτεινόπουλου, ο οποίος εκπροσώπησε το υπουργείο Υγείας, αφού ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος αν και είχε προσκληθεί δεν εμφανίστηκε. Από τα όσα είπε ο Γ. Φωτεινόπουλος έγινε ξεκάθαρο ότι το υπουργείο Υγείας σκοπεύει να περιοριστεί σε ρόλο παρατηρητή της συμφωνίας, την οποία θεωρεί αναπόφευκτη, αφού «το Ασκληπιείο δεν είναι δημόσιος χώρος» και «καλώς ή κακώς το οικόπεδο ανήκει στον ΕΕΣ που αποφάσισε να το αξιοποιήσει»!

Τα... αγαθά της «ελεύθερης οικονομίας» ανέπτυξε στη συζήτηση και ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Μπούρας.

Κατά της συμφωνίας τάχτηκε το σύνολο σχεδόν των συνδικαλιστικών και άλλων φορέων που κλήθηκαν στη σύσκεψη. Επίσης κατά της συμφωνίας - αλλά υπέρ της συνύπαρξης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας - τάχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΝ Θ. Λεβέντης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ