Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διπλή έκπληξη

ΑΕΚ και Ατρόμητος - δικαίως - αποκλείστηκαν από Χαϊδάρι και Ηλυσιακό, αντίστοιχα

Χαϊδάρι και Ηλυσιακός χάλασαν την... παρέα των ομάδων της Σούπερ Λίγκα, που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Απέκλεισαν ΑΕΚ και Ατρόμητο αντίστοιχα και δικαίωσαν τον τίτλο που έχει αποδοθεί (η διοργάνωση των εκπλήξεων) στο θεσμό.

Φαίνεται πως το Χαϊδάρι, έχει... πάρει τον αέρα της ΑΕΚ. Μετά τις δύο ήττες στα φιλικά, ήρθε και η ώρα του επίσημου. Χτες, στο γήπεδο του Αιγάλεω, οι τυπικά γηπεδούχοι πέτυχαν μια νίκη - πρόκριση, από ψυχής. Σε αντίθεση με τους πολυδιαφημισμένους αντιπάλους τους, οι Χαϊδαριώτες απέδειξαν - εντός παιδιάς - ότι μπορούσαν αλλά κυρίως ήθελαν. Οι «κιτρινόμαυροι» δε δικαιούνται να τα βάζουν με την ατυχία τους (δύο δοκάρια) αλλά μάλλον με την κάκιστη απόδοσή τους. Φαίνονταν σαν να έκαναν αγγαρεία. Είναι ενδεικτικό ότι δεν κατάφεραν να πετύχουν γκολ, ούτε όταν οι γηπεδούχοι έμειναν (σωστά) με 9 παίχτες, λόγω αποβολής με 2η κίτρινη των Τουρνά (93΄), Λαμπρόπουλου (103΄). Απευθείας κόκκινη (σωστά) αντίκρισε - για εξύβριση του επόπτη - ο Κυριακίδης (113΄). Το 0 - 0 στην κανονική διάρκεια έστειλε την αναμέτρηση στα πέναλτι. Οπου μεγάλος πρωταγωνιστής (όπως και στα 120΄) ήταν ο τερματοφύλακας Κοτταράς. Απέκρουσε τα καθοριστικά χτυπήματα των Σαπάνη, Μόρα, ενώ ο Χιώτης τα κατάφερε με τον Τσιρογιάννη. Το τελικό 5 - 4 έστειλε τους Χαϊδαριώτες στην επόμενη φάση και τους «κιτρινόμαυρους» να ξανασκεφτούν ότι δεν αρκούν μόνο οι φανέλες, για να πετύχεις.

Η πρώτη έκπληξη είχε γίνει νωρίτερα και πάλι στα πέναλτι. Ο, σαφέστατα καλύτερος Ηλυσιακός, δεν αξιοποίησε την υπεροχή του, στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Προηγήθηκε (103΄ Καμπάς) στην παράταση αλλά ισοφαρίστηκε (111΄ Ρότσα). Ομως στα πέναλτι δικαιώθηκε, αφού επικράτησε του Ατρομήτου με 5-3 και πανηγύρισε την πρόκρισή του. Αντίθετα, Πανιώνιος, Καλαμαριά και Ιωνικός - παρ' ότι δυσκολεύτηκαν - τα κατάφεραν. Οι Νεοσμυρνιώτες κέρδισαν, στις καθυστερήσεις, τον Πανηλειακό (66΄ Ιορλάντο - 19΄ Φερναντέζ, 90+ Σιαλμάς). Το γκολ του Ουέλιγκτον (45΄) ήταν αρκετό στην Καλαμαριά, για να περάσει από τη Λιβαδειά. Ενώ ο Ιωνικός χρειάστηκε την παράταση για να αποκλείσει τον Αγροτικό Αστέρα με 3 - 2 (56΄ Μπεκιάρης, 77΄ Μωυσιάδης - 10΄ Τριανταφύλλου, 70΄ Ντα Κόστα, 107΄ Γκούτμαν).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ