Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
29ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απόλυτος εκφυλισμός με ευθύνη της πλειοψηφίας

Σε διαγωνισμό για τις καρέκλες αναλώνονται οι εκπρόσωποι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΕΤΑΣ, που εξαφανίστηκαν χτες από την αίθουσα του συνεδρίου

Η λογική της φιέστας, η αριθμητική των κουκιών και ο διαγωνισμός της καρέκλας δεν μπορούν να κρύψουν την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει η εργατική τάξη. Βολεύει όμως τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες του ΕΚΘ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΤΑΣ) που έχουν την απόλυτη ευθύνη για τον εκφυλισμό των διαδικασιών του 29ου Συνεδρίου του ΕΚΘ, που ολοκληρώνεται αύριο με τις εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.

Η χτεσινή ημέρα ήταν αποκαλυπτική. Αφού μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των παρατάξεων, που έγιναν το πρωί, οι σύνεδροι άρχισαν να «εξαφανίζονται». Μετρημένες στα δάχτυλα ήταν και οι παρεμβάσεις συνέδρων από τις παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΤΑΣ). Μάλιστα, όταν οι σύνεδροι του συνδυασμού της «Εργατικής Ενότητας», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποχώρηση των συνέδρων, αποφάσισαν να μεταφέρουν τις ομιλίες τους για σήμερα, ανακοινώθηκε και η λήξη των εργασιών της χτεσινής δεύτερης μέρας!

Συσπείρωση στη γραμμή της ταξικής σύγκρουσης

Νωρίτερα, το πρωί, ο Θόδωρος Κυριακίδης, κεντρικός εισηγητής του συνδυασμού «Εργατική Ενότητα», της φωνής του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του ΕΚΘ, κάλεσε τους συνέδρους να κρίνουν την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για την εχθρική της στάση απέναντι στις σύγχρονες, τις πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης και το δικαίωμά της να διεκδικεί την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, είτε εφαρμόζεται από το ΠΑΣΟΚ είτε από τη ΝΔ. Και σημείωσε πως «η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΘ και τα τρία προηγούμενα χρόνια προσπαθούσε να ενσωματώσει τους εργαζόμενους στη σημερινή πολιτική, να περάσει μηνύματα συμβιβασμού με τη σημερινή κατάσταση, μηνύματα υποταγής σε κεντρικές επιλογές του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, όπως στην πολιτική του Μάαστριχτ, που από κοινού ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ και στηρίζουν οι αντίστοιχες παρατάξεις τους στο ΕΚΘ».

Κόντρα σ' αυτή την τακτική, το ΠΑΜΕ με συγκεντρώσεις απεργιακές και συλλαλητήρια, μέσα από το πλαίσιο διεκδικήσεων που προβάλλει, ενώνει και προσανατολίζει τους εργάτες στην κατεύθυνση συνολικής αντιπαράθεσης με την αντιλαϊκή πολιτική, σε κάλεσμα ενότητας και αγώνα για την ανατροπή της.

«Ερχονται νέα δεινά στις πλάτες των εργαζομένων, νέα επίθεση ετοιμάζεται στο Ασφαλιστικό, στο Εργασιακό, στα Δημοκρατικά Δικαιώματα», είπε ο Θ. Κυριακίδης. Και ξεκαθάρισε: «Χρειάζεται να ενισχυθεί ο αγώνας της εργατικής τάξης. Και αυτό θα γίνεται όσο αποδυναμώνεται ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός. Οσο περισσότεροι εργάτες, εργάτριες, νέοι εργαζόμενοι ενταχθούν στην πάλη, όσο δυναμώνουν τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ και αλλάζει ο συσχετισμός δύναμης. Πάρτε την απόφαση. Εχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας, στην τάξη μας, στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ