Κυριακή 12 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κοινές προτάσεις - κοινοί στόχοι από τη ΝΔ και το ΣΥΝ
ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού (...) κάθε ΑΕΙ συντάσσει τετραετές ακαδημαϊκό - αναπτυξιακό πρόγραμμα».

Μάνατζερ: «Σε κάθε ΑΕΙ συνίσταται μια (1) οργανική θέση εκτελεστικού διευθυντή οικονομικών κα διοικητικών υποθέσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του έργου των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών».

Ασυλο: «Αρμόδιο όργανο είναι το Πρυτανικό Συμβούλιο(...) Το αρμόδιο όργανο αποφασίζει κατά πλειοψηφία».

«Σε φοιτήτριες και φοιτητές προπτυχιακού επιπέδου μπορούν να παρέχονται (...) ανταποδοτικές υποτροφίες». «Φοιτήτριες και φοιτητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν άτοκα εκπαιδευτικά δάνεια».

Θα διανέμεται δωρεάν μόνο ένα σύγγραμμα δωρεάν ανά μάθημα και τα υπόλοιπα επί πληρωμή. «Κάθε διδάσκων οφείλει να διανέμει, με δαπάνες του ΑΕΙ στο οποίο ανήκει, αναλυτικό διάγραμμα μελέτης το οποίο θα περιλαμβάνει τη διάρθρωση της ύλης του μαθήματος, σχετική βιβλιογραφία, άλλη τεκμηρίωση και συναφή πληροφόρηση».

«Ο Πρύτανης και οι Αντιπρυτάνεις εκλέγονται από ειδικό σώμα εκλεκτόρων που απαρτίζεται από το σύνολο (...) των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών του Πανεπιστημίου».

Για την εκλογή και εξέλιξη μελών ΔΕΠ: «Ενα από τα μέλη της τριμελούς εισηγητικής επιτροπής απαιτείται να προέρχεται από Τμήμα άλλου ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ