Κυριακή 12 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η Συνέλευση για την οργάνωση του αγώνα

Στις 9 π.μ., στο Πολυτεχνείο (είσοδος από Στουρνάρη)

«Η μόνη επιλογή που έχουμε είναι να οργανώσουμε την πάλη μας, να προετοιμάσουμε τις δυνάμεις μας ενισχύοντας την ταξική μας ενότητα, δυναμώνοντας το μέτωπο με όλους τους εργάτες για να αποδυναμώσουμε το αντιδραστικό αντεργατικό μέτωπο». Τα παραπάνω σημειώνει στην ανακοίνωσή του για τη σημερινή Γενική Συνέλευση που ξεκινά στις 9 π.μ., στο Πολυτεχνείο (είσοδος από Στουρνάρη) το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, καταδικάζοντας την πολιτική του κεφαλαίου, την οποία στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, αλλά και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει την ανάγκη του αγώνα «για να αποσπάσουμε συμβάσεις και μεροκάματα με τα οποία να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες της ζωής. Να σπάσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία και να επιβάλουμε συνθήκες στη δουλιά που να περιφρουρούν την υγεία και τη ζωή μας. Να αντιμετωπίσουμε σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους τα εμπόδια που σηκώνουν στη μόρφωση των παιδιών μας. Να σημάνουμε συναγερμό για το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και να είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε τις προσπάθειες κατεδάφισής του».

Η οργάνωση του αγώνα με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων εργατών, κάθε ηλικίας, κάθε εθνικότητας, αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα καθώς η επίθεση του κεφαλαίου είναι ολομέτωπη. Η ανατροπή εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων προχωρά με γοργά βήματα (συρρίκνωση ΒΑΕ, αυθαιρεσία εργολάβων, μείωση συντάξεων, αύξηση εισφορών των εργαζομένων κτλ.) Γι' αυτό και το συνδικάτο επισημαίνει: «Δεν ξεχνάμε ότι τίποτα δε μας χάρισαν και δε θα μας χαρίσουν. Ο,τι κερδίσαμε το πήραμε με αγώνες και αμέτρητες θυσίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ