Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Με την αντιλαϊκή βούλα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
  • Τις ευθύνες του δικομματισμού, αλλά και του ΣΥΝ, αναδεικνύει ο αποκλεισμός χιλιάδων εργαζομένων από τη μετατροπή των συμβάσεών τους
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών τη Δευτέρα, στη 1 μ.μ., από το Συντονιστικό των ΟΤΑ

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στην κατάληψη του εργοταξίου στο Δήμο Χαλκίδας
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στην κατάληψη του εργοταξίου στο Δήμο Χαλκίδας
Τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που προώθησαν και προωθούν την ανατροπή και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, στοχεύοντας και στην πολιτική ομηρία των συμβασιούχων, επιβεβαιώνει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην πληρώνονται όσοι με δικαστικές αποφάσεις μετέτρεψαν τη σύμβασή τους σε αορίστου χρόνου. Παράλληλα, αποκαλύπτεται και το τεράστιο μέγεθος της κοροϊδίας από το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΝ και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που εγκλώβισαν τους συμβασιούχους σε δικαστικές διεκδικήσεις, στη βάση της σχετικής οδηγίας της ΕΕ που προέβλεπε δήθεν τη μονιμοποίησή τους.

Στον αντίποδα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν έπαψαν ούτε στιγμή να αναδεικνύουν τον κατεξοχήν πολιτικό χαρακτήρα του προβλήματος και την αναγκαιότητα η πάλη των συμβασιούχων να δεθεί με τον αγώνα όλης της εργατικής τάξης για σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής απασχόλησης, με μισθούς και μεροκάματα στο ύψος των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων. Σ' αυτή την κατεύθυνση, το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής διοργανώνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος), τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη στη 1 το μεσημέρι, καλώντας σε μαζική συμμετοχή.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις εκατοντάδων συμβασιούχων που κινδυνεύουν όχι μόνο να πεταχτούν στο δρόμο αλλά και να μην πάρουν ούτε τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται, είναι οργισμένες. Στο Δήμο Χαλκιδέων οι 120 συμβασιούχοι συνεχίζουν την κατάληψη του εργοταξίου του δήμου, που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη. Σε χτεσινή τους συγκέντρωση μίλησε ο Γ. Αργύρης, εκπρόσωπος της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν συμβασιούχοι και σε άλλους τρεις δήμους της Εύβοιας - Αλιβέρι, Μαντούδι, Λιλάντια.

Σε επ' αόριστον κατάληψη του Δημαρχείου έχουν προχωρήσει και οι συμβασιούχοι στο Δήμου Ρεθύμνου, καθώς στη χτεσινή Γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες καταλήψεις. Κατάληψη κάνουν και οι έξι συμβασιούχοι στο Δήμο Αρκαδίου. Στο Δήμο Αργοστολίου δεκάδες συμβασιούχοι, σε μια συμβολική κίνηση για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος τους, απέσπασαν την καρέκλα από το γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Πέτρου Αλιβιζάτου (έλειπε στην Αθήνα), και την έκαψαν στην πλατεία του Αργοστολίου.

Και ενώ οι αντιδράσεις κλιμακώνονται, η ΚΕΔΚΕ αναλαμβάνει ρόλο «πυροσβέστη», σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει και τις δικές της τεράστιες ευθύνες στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και στην ομηρία των συμβασιούχων. Προκαλώντας τους χιλιάδες εργαζόμενους, με χτεσινή της ανακοίνωση, η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ ηγεσία της δηλώνει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να διευρυνθεί ο αριθμός εκείνων που θα μονιμοποιηθούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ