Κυριακή 12 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής στους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ

Κυριακή, 10 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής στον Περισσό

Εξήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που έγραψε το δικό του έπος και κέρδισε επάξια τη θέση του στις χρυσές σελίδες της ιστορίας του λαϊκού κινήματος της χώρας. «Η δράση του ΔΣΕ αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα. Το αστικό κράτος γνώρισε τον πιο μεγάλο μέχρι σήμερα κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξή του. Αυτά τα γεγονότα καταδείχνουν και τις μεγάλες δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει ο ΔΣΕ. Ο αγώνας του ΔΣΕ ήταν αντιιμπεριαλιστικός και διεθνιστικός. Πέραν των άλλων, έβαλε το δικό του βάρος υπέρ του αγώνα των λαών, σε μια περίοδο που ο ιμπεριαλισμός είχε ξεκινήσει τον λεγόμενο ψυχρό πόλεμο. Η πάλη του ΔΣΕ αποπνέει μόνο δίκιο και ακατάβλητη ηθική, επειδή δίκιο και ηθική αποπνέει ο αγώνας της εργατικής τάξης, ο αγώνας του ΚΚΕ, είτε έφερνε νίκες, είτε έρχονταν πικρές οι ήττες», όπως σημειώνεται στη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ τον περασμένο Ιούνη, για τα 60χρονα από την ίδρυσή του.

Το ΚΚΕ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής στους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ απευθύνει σε όσους βρίσκονται εν ζωή, αλλά και στις οικογένειες όσων έδωσαν τη ζωή τους στον ηρωικό του αγώνα, πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή, την Κυριακή, 10 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της στον Περισσό.


Οπως αναφέρει στην πρόσκλησή της η ΚΕ του Κόμματος για τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ, «στο πρόσωπό σας θέλει να αναδείξει την ένδοξη και ηρωική αυτή σελίδα της ιστορίας του Κόμματός μας, το μεγαλείο και την προσφορά όλων των επώνυμων και ανώνυμων μαχητών του ΔΣΕ, στον αγώνα για μια λαοκρατούμενη και σοσιαλιστική Ελλάδα».

Υπενθυμίζουμε ότι η ΚΕ του ΚΚΕ απέδωσε φόρο τιμής στον αγώνα του ΔΣΕ τον περασμένο Ιούλη με μια συγκλονιστική εκδήλωση που διοργάνωσε στη Λυκόραχη Κόνιτσας, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ που κατέφτασαν εκεί από κάθε γωνιά της χώρας, ενώ στο ύψωμα πάνω απ' το χωριό στήθηκε το μνημείο για τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ