Τρίτη 14 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αποφασιστικό «όχι» στα μαθήματα επιχειρηματικότητας

Η διείσδυση των επιχειρήσεων και των μαθημάτων επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) προχωράει και μέσα στα προγράμματα σπουδών, όπως καταγγέλλει η Πανσπουδαστική ΚΣ σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, το Οικονομικό Τμήμα του ΠΑΜΑΚ πρόκειται να θέσει στη Συνέλευση του Τμήματος την «Ανάλυση του Σχεδίου Εισαγωγής και Ανάπτυξης Μαθημάτων Επιχειρηματικότητας» για την εισαγωγή πέντε μαθημάτων επιλογής επιχειρηματικότητας. Αυτά τα μαθήματα επιχειρηματικότητας αφορούν όλα τα Τμήματα του ΠΑΜΑΚ, όπως διευκρινίζεται στην εισήγηση. Αυτά τα μαθήματα θα τα διδάσκουν «... μέλη ΔΕΠ, στελέχη επιχειρήσεων, αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες κι εκπρόσωποι οργανισμών και φορέων...», δηλαδή θα έχουν παρέμβαση οι επιχειρηματίες άμεσα στην εκπαίδευση των φοιτητών....

Η ΠΚΣ καλεί τους φοιτητές να μην αφήσουν να περάσουν οι αντιεκπαιδευτικές επιλογές, που βαφτίζουν το κυνήγι του κέρδους και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο «μάθημα επιχειρηματικότητας», ενώ σχολιάζει: «Αυτοί που θέλουν το Πανεπιστήμιο να γίνει παραμάγαζο του ΣΕΒ, κι όλη η λειτουργία του να αντιστρατεύεται τις ανάγκες μας και τις ανάγκες των γονιών μας, πρέπει να βρουν το σύνολο των φοιτητών μπροστά τους. Παλεύουμε για έρευνα κρατικά χρηματοδοτούμενη στην υπηρεσία του λαού κι όχι των επιχειρήσεων, για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για πτυχία με αξία - δουλειά με δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ