Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μιχάλης Νικολαϊδης
Μιχάλης Νικολαϊδης
Φωτ

Ο αγαπημένος σύντροφός μας, ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΛΑΪΤΗΣ συνταξιούχος του ΟΤΕ, ο οποίος «έφυγε» πριν από 4 μήνες αναπάντεχα και νωρίς, μόλις στα 56 χρόνια του, υπήρξε ένας κομμουνιστής μαχητικός και πιστός στο Κόμμα μας και στα ιδανικά του. Θα τον θυμόμαστε έτσι όπως ήταν πάντα αισιόδοξο, χαμογελαστό και καλόκαρδο. Ετσι όπως ήταν τότε που τον πρωτογνωρίσαμε νεαρό ηλεκτροτεχνίτη στον ΟΤΕ, τότε που πήρε τη μεγάλη απόφαση να γίνει και αυτός μέλος του ηρωικού Κόμματός μας, του ΚΚΕ. Τον τίτλο αυτό τον τίμησε ως το τέλος της ζωής του. Το τίμησε με τη ζωή του, με τη στάση του, με τη δράση του. Επάξια κέρδισε την αγάπη, το σεβασμό και την εκτίμηση όσων τον γνώρισαν.

Θα ζει για πάντα στις καρδιές μας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 305 ευρώ στο ΚΚΕ.

Οι σύντροφοι του από τον ΟΤΕ.

* * *

Στις 11 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΑΣΚΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Αιγάλεω, 100 ευρώ.

Μιχάλης Νάσκας

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 56 χρόνια από τις 5 Γενάρη 1945 που η καλή μανούλα μας ΚΑΤΙΝΑ ΛΥΤΡΑ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, άφησε την τελευταία πνοή της σε νοσοκομείο, το οποίο λόγω των γεγονότων του ηρωικού Δεκέμβρη, ήταν τελείως αποδιοργανωμένο, με αποτέλεσμα οι άρρωστοι να μένουν χωρίς στοιχειώδη περίθαλψη και πολλοί να οδηγούνται στο μοιραίο.

Αυτό το τέλος είχε και η μάνα μας, μια ανταρτομάνα, όπως τη χαρακτήρισε ο χειρουργός Πέτρος Κόκκαλης. «Κυρά Λύτραινα οι ανταρτομάνες δεν πεθαίνουν».

Αξια μάνα, υπόδειγμα μητρικής στοργής και αγάπης, η οποία με το παράδειγμά της έδειξε και στα έξι παιδιά της το σωστό τρόπο πάλης και δράσης, το δρόμο του αγώνα.

Στη μνήμη της προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου».

Κατίνα Λύτρα
Κατίνα Λύτρα
Βαγγελιώ Λύτρα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μας ΜΙΧΑΛΗ (Μίσα) ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ο οποίος σκοτώθηκε πολεμώντας στα 23 χρόνια του, και για τη γιορτή του, προσφέρουμε στην ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Χιόνη Κουρτίδου και Γιάννης Νικολαΐδης


ΠΛΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΠΛΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ