Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Δεδομένη η ένταση της επίθεσης

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας:

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τις επαναλαμβανόμενες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα δε θα δεχτούν άλλα πλήγματα. Αντίθετα, πρέπει να θεωρούν δεδομένο το ακριβώς αντίθετο και να οργανώσουν την πάλη τους μακριά από τον λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο".

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ γίνονται για να θολώσουν τα νερά. Βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στο κεφάλαιο και στην ΕΕ, καθώς και με την πολιτική που ήδη εφαρμόζει. Η αλήθεια είναι πως η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζεται και πως τα χειρότερα μέτρα μεθοδικά τα προετοιμάζουν για να τα πάρουν μετά τις εκλογές είτε στην κυβέρνηση είναι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό φανερώνουν:

  • Η εφαρμογή του αντεργατικού νόμου που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ το 2002 (νόμος Ρέππα) από την κυβέρνηση της ΝΔ.
  • Η κινδυνολογία που έντεχνα καλλιεργεί η κυβέρνηση για τα "χρεοκοπημένα ταμεία", όταν για αυτό φρόντισαν όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις και συνεχίζει προκλητικά η ίδια. Οταν αντί να εισπράξει τα 3,6 δισ. ευρώ, που βεβαιωμένα χρωστούν στο ΙΚΑ οι επιχειρηματίες, προχωρά σε νέα χαριστική ρύθμιση.
  • Οταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διαρκώς επαναλαμβάνουν πως επιδίωξή τους είναι η υλοποίηση του στόχου της ΕΕ περί συνδυασμού "της ευελιξίας και της ασφάλειας" στο εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων. Αυτό και μόνο αρκεί να δείξει τους αντιδραστικούς στόχους. Οι εξελίξεις στη χώρα μας και στην ΕΕ αποδείχνουν ότι όπου υπάρχει ευελιξία στο κεφάλαιο δεν υπάρχει καμιά ασφάλεια και σιγουριά για τους εργαζόμενους».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ