Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2007
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Κανόνας η υποχρηματοδότηση

Δεν τηρούν καν το νόμο για χρηματοδότηση του ΙΚΑ με το 1% του ΑΕΠ

Το χρυσό κανόνα της υποχρηματοδότησης του συστήματος της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης τηρεί και ο προϋπολογισμός του 2007. Ετσι στα δύο μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ) η κυβέρνηση δε δίνει ούτε καν τα πενιχρά ποσά που έχουν θεσμοθετηθεί.

Στο ΙΚΑ προβλέπεται να δοθούν μόλις 1.800 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που υπολείπεται ακόμα και του ελάχιστου 1% του ΑΕΠ που έχει θεσμοθετηθεί με το νόμο 3029/2002. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νόμο, το 2007 στο ΙΚΑ έπρεπε να αποδοθούν τουλάχιστον 2.009 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό παρά τη δήλωση του υπουργού Απασχόλησης, κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του ΙΚΑ, ότι το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ θα αναπροσαρμοστεί προς τα πάνω.

Μόλις στα 177 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ, ο οποίος μάλιστα από το νέο έτος θα αρχίσει να λειτουργεί ως ενιαίο ταμείο των τριών ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Κανονισμός του Ταμείου μειώνει τις συντάξεις και αυξάνει τις εισφορές ειδικά των νέων ασφαλισμένων και η ελλιπής χρηματοδότηση είναι βέβαιο ότι θα παγιώσει αυτή την κατάσταση και στο μέλλον, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ