Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.- «Ετοιμος» για διάλογο με τις ΗΠΑ «εφόσον αλλάξουν συμπεριφορά» δήλωνε ο Ιρανός Πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει πρόβλημα με τον αμερικανικό λαό. Ο Αχμαντινετζάντ υποστήριξε ότι η χώρα του έχει προχωρήσει πολύ στην παραγωγή πυρηνικού καυσίμου, μέσω εμπλουτισμού ουρανίου, αλλά ότι δεν είναι αρκετό για τη λειτουργία των πυρηνικών του σταθμών παραγωγής ενέργειας. Την ίδια ώρα, η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, σε έκθεση εμπειρογνωμόνων της, υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει, ακόμη, συνεργασία από την Τεχεράνη, ενώ εντοπίστηκαν ίχνη πολύ εμπλουτισμένου ουρανίου».

ΠΑΡΙΣΙ - ΑΛΓΕΡΙ.- Τη δέσμευση ότι θα προωθήσει με επιτυχία την επιτάχυνση και διευκόλυνση της διαδικασίας παροχής βίζας προς Αλγερινούς από 15 ευρωπαϊκές χώρες (που συμμετέχουν στη Συνθήκη Σένγκεν) έδωσε στην αλγερινή ηγεσία ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, κάνοντας, όπως σχολιαζόταν, μια «προεδρική» εμφάνιση στο Αλγέρι. Την ίδια ώρα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα ετοιμαζόταν για τις κάλπες, αύριο, που θα λειτουργήσουν σε 4.000 εκλογικά τμήματα, προκειμένου τα 220.000 μέλη του να επιλέξουν προεδρικό υποψήφιο μεταξύ 3 διεκδικητών του τίτλου. Αν κανείς δεν πλειοψηφήσει, η διαδικασία θα επαναληφθεί στις 23 Νοέμβρη.

ΚΙΝΣΑΣΑ.- Υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου υποψήφιου για την προεδρία της ΛΔ Κονγκό Ζαν Πιερ Μπεμπά κατηγόρησαν για εκλογική νοθεία τον μεταβατικό πρόεδρο Τζόζεφ Καμπίλα, ανακοινώνοντας, έτσι, ότι δε θα τηρήσουν τη συμφωνία περί μη προσφυγής στη βία, σε περίπτωση διαφωνίας με τα όποια εκλογικά αποτελέσματα...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Την ανάγκη στενής ιατρικής παρακολούθησης για την εκδήλωση τυχών νευροψυχιατρικών διαταραχών θα φέρει εφεξής το αντιγριπικό χάπι «Ταμιφλού», μετά από τα περσινά 103 κρούσματα (τα περισσότερα στην Ιαπωνία) αυτοκτονιών και σοβαρών νευροψυχιατρικών διαταραχών σε εφήβους που έπαιρναν το συγκεκριμένο φάρμακο...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- Επίθεση αγνώστων με χειροβομβίδα στην κατοικία στελέχους του «Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης», στο Νόβι Παζάρ της νότιας σερβικής επαρχίας Σαντζάκ είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Μαχμούτ Χαϊρόβιτς και της συζύγου του.

ΚΟΛΟΜΠΟ.- Τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Σρι Λάνκα και τέσσερις αντάρτες της αυτονομιστικής οργάνωσης Τίγρεις της μειονότητας των Ταμίλ σκοτώθηκαν σε διάφορες μάχες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε χθες το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο ανακοινωθέν του υπουργείου Αμυνας.

ΛΑ ΠΑΣ.- Επανεκλέχτηκε πανηγυρικά στην ηγεσία του «Κινήματος για το Σοσιαλισμό» - MAS ο πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες, υποσχόμενος και δεσμευόμενος ότι θα συνεχίσει για την αναγέννηση της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ