Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόβλημα με υποβρύχιο και «Λέοπαρντ»

Νέα επεισόδια εμφανίστηκαν στο σίριαλ των εξοπλισμών στο προσκήνιο, καθώς πήραν διαστάσεις ξαφνικά οι υποθέσεις της προμήθειας υποβρυχίων από γερμανικά ναυπηγεία και των νέων αρμάτων μάχης «Λέοπαρντ» επίσης από γερμανική βιομηχανία.

Ειδικά οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση του πρώτου υποβρυχίου τύπου «214», του «Παπανικολής», οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο αφού, παρά τις διορθώσεις που έγιναν, συνεχίζει να παρουσιάζει κλίση κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, όμως τα γερμανικά ναυπηγεία υποστήριζαν ότι η συμπεριφορά του είναι εντός προδιαγραφών. Ολα αυτά μετά από καθυστερήσεις ενός έτους από τα γερμανικά ναυπηγεία. Υπενθυμίζεται ότι τρία ακόμα υποβρύχια του ίδιου τύπου ναυπηγούνται σε ελληνικά ναυπηγεία σε συνεργασία με το γερμανικό ναυπηγείο. Ετσι ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο προσφυγής σε διαιτησία.

Το δεύτερο θέμα προκύπτει από τις πρόσφατες βαλλιστικές δοκιμές της θωράκισης του πύργου του γερμανικής κατασκευής άρματος μάχης «Leopard 2 Hel». Ενα από τα πέντε βλήματα, που εκτοξεύτηκε στα πλαίσια της δοκιμής, κατάφερε να διαπεράσει τη θωράκιση του πύργου στο σημείο που βρίσκονται τα σκοπευτικά του πυροβολητή. Νέες δοκιμές θα επαναληφθούν τον Γενάρη και έως τότε οι παραλαβές παγώνουν.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, μέσω του γενικού διευθυντή εξοπλισμών που βρίσκεται για το σκοπό αυτό στο Βερολίνο, το θέμα υποβαθμίζεται και προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι οι παραγγελίες και οι συμβάσεις έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ η σημερινή κυβέρνηση ελέγχει την πλήρη εκπλήρωση των όρων των σχετικών συμβάσεων, όπως ανέφερε χτες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ