Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΣ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

ΠΑΣΤΡΙΚΕΣ ΔΟΥΛΙΕΣ: «Ο Χαρτζ ως διευθυντής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού είχε οργανώσει ένα σύστημα πληρωμών προς τους ηγέτες του εργατικού συμβουλίου προκειμένου να αποσπά τη συγκατάθεσή τους σε σκληρές για τους εργαζόμενους αποφάσεις. Ο Χαρτζ κατηγορείται ότι από το 1994 έως το 2005 πρόσφερε μπόνους συνολικού ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ προς τον επικεφαλής του εργατικού συμβουλίου της Volkswagen Κλάους Φόλκερτ (...) στις κατηγορίες περιλαμβάνονται ακόμη οι πληρωμές 400.000 ευρώ προς την ερωμένη του Φόλκερτ Αντριάνα Μπαρός, αλλά και δαπάνες για ταξίδια αναψυχής, βίζιτες, διοργάνωση οργίων, διατήρηση "ερωτικών φωλιών" προς τέρψιν των ηγετών του εργατικού συμβουλίου (...) είχε εισαγάγει την τετραήμερη βδομάδα δουλειάς περικόπτοντας και τους μισθούς (...) με τη συγκατάθεση των δωροδοκούμενων συνδικαλιστών επέβαλε το διετές πάγωμα των μισθών (...) οι στρατηγικές αυτές τον οδήγησαν στη θέση του οικονομικού συμβούλου του Γερμανού καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ και του βασικού αρχιτέκτονα των αντιμεταρρυθμίσεων που οδήγησαν στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΜΕ ΤΗ «ΒΟΥΛΑ» ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ: «Το "πράσινο φως" για την απελευθέρωση των υπηρεσιών στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης έδωσε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (...) η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων χαρακτήρισε την εξέλιξη "επιτυχία του ευρωπαϊκού συνδικαλιστικού κινήματος» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ: «Νόμο για την καταστροφή όλων των μνημείων για τους Σοβιετικούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου ενέκρινε χτες σε πρώτη ανάγνωση η Βουλή της Εσθονίας. Η απόφαση αφορά πρωτίστως το Μνημείο του Απελευθερωτή Στρατιώτη στο Ταλίν» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ: «Την ανάγκη αλλαγής του ισχύοντος πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο "έχει μετατραπεί σε άσυλο βίας και βανδαλισμών" επεσήμανε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλος» (η είδηση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ