Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Εγκώμιο της απόφασης

1. Το τέλος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σήμανε την αρχή της αληθινής του ζωής. Μέχρι τότε ήταν ένα ακόμη πανεπιστημιακό ίδρυμα. Οταν ξεπέρασε τα όριά του και πρόσβαλε ανοιχτά το δεσποτισμό της χούντας, βρήκε την αυθεντική του μορφή.

2. Αντίπαλοι της εξέγερσης τότε και τώρα ένας συρφετός από υποταγμένους που κρύβονται αδέξια πίσω από την κυβέρνηση. Πρόκειται γι' αυτούς που εγκωμιάζουν την ωμότητα σε βάρος του πανεπιστημιακού ασύλου, προσπαθώντας κυρίως να αναχαιτίσουν τις ιδέες και το πνεύμα που κυριάρχησαν εκείνο το φωτεινό τριήμερο. Σεβάσμιοι δημοσιογράφοι γεμάτοι ηπιότητα και έλεος για όλους αφήνουν τα σάλια τους, ενώ μιλούν για ραδιουργίες, χρησιμοποιώντας το σκάνδαλο και τη δυσφήμιση, για να σωφρονίσουν κυρίως τους νέους, που τιμούν με την παρουσία τους την επέτειο της εξέγερσης. Πρόκειται για γνωστά παπαγαλάκια της συμφοράς που συνεχίζουν, ενώ ξέρουν πως έχουν χάσει από τη στιγμή που η εξέγερση, συνδέοντας τη μοίρα της με τον κόσμο, μετέτρεψε την υπόθεσή της σε εθνικό ζήτημα.

3. Αν καταφέρναμε, μακριά από τη λογοδιάρροια των ημερών, ν' ακούσουμε τη γνώμη του δημόσιου ψιθύρου για το χρονικό της εξέγερσης, θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε: δεν είχε καμία σχέση με τις αναλύσεις των άνευρων σοφολογιότατων, δεν είχε μέσα του ίχνος μικροψυχίας, ίχνος ψευδαίσθησης, κι αν αξίζει να εγκωμιάσουμε κάτι από εκείνη τη νύχτα, αυτό είναι η απόφαση που έκανε να συντονιστούν τόσα βήματα.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ